חמישה חודשים מתחילת מלחמת 'חרבות ברזל', בוצע סקר מנדטים חדש על ידי 'חדשות 12' שערך מכון 'מדגם' של מנו גבע.
על פי תוצאות הסקר לו הבחירות היו מתקיימות אמש (שלישי), 'המחנה הממלכתי' בראשות בני גנץ הייתה המפלגה הגדולה בכנסת בפער עם 35 מנדטים, אחריה 'הליכוד' בראשות נתניהו עם 19 מנדטים. המפלגה השלישית בגודלה היא 'יש עתיד' של יאיר לפיד עם 14 מנדטים.
יש לציין כי הסקר בוצע לפני הכרזתו של גדעון סער על פירוק השותפות עם כחול לבן, ובעצם פירוק 'המחנה הממלכתי', סער הודיע אמש על חזרתו לתפקד כסיעה עצמאית שתקרא 'תקווה חדשה – הימין הממלכתי'.
לפי הסקר מפלגת ש"ס בראשותו של דרעי שומרת על כוחה עם 11 מנדטים, 'ישראל ביתנו' של אביגדור ליברמן מתחזקת כמעט כפול מכוחה כיום עם 10 מנדטים.
'עוצמה יהודית' בראשות איתמר עומדת על 9 מנדטים, 'יהדות התורה' במידה ותרוץ מאוחדת, עם 7 מנדטים. רע"ם בראשות מנסור עבאס שומרת על כוחה עם 5 מנדטים וכך גם חד"ש-תע"ל עם 5 מנדטים. לפי הסקר 'מרצ' חוזרת לכנסת עם 5 מנדטים.
מתחת לאחוז החסימה ומחוץ לכנסת נמצאות 'הציונות הדתית' שמקבלת רק 2.9% מסך הקולות, 'העבודה' – 1.7%, ובל"ד של סמי אבו שחאדה עם 2.0%.
על פי נתוני הסקר מפת הגושים בכנסת היא 74 מנדטים לאופוזיציה הכוללת את המחנה הממלכתי של גנץ, ו-45 לקואליציה ללא המחנה הממלכתי.
בסקר נבדקה גם שאלת ההתאמה לראשות הממשלה, בני גנץ במגמת היחלשות, לעומת ראש הממשלה בנימין נתניהו. בהשוואה בין נתניהו לגנץ, בני גנץ נחלש בהתאמה לעומת נתניהו, אך עדיין מוביל עליו עם 41%, לעומת נתניהו שמתחזק בהתאמה וזוכה ל-29%. 23% השיבו שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד, ו-7% השיבו "לא יודעים".
בשאלת ההתאמה של יאיר לפיד לפיד לתפקיד לעומת בנימין נתניהו, האחרון מוביל עם 32% לעומת לפיד שזוכה ל-27% תמיכה. 36% סברו שאף אחד מהם לא מתאים לתפקיד ראש הממשלה ו-5% השיבו "לא יודע".
בסקר גם נשאלו הנסקרים על עמדתם בנוגע להקדמת הבחירות לכנסת. 30% מכלל הנסקרים השיבו שצריך לצאת לבחירות עכשיו, 34% השיבו שצריך להקדים את הבחירות ולקיימן לאחר סיום המלחמה, ו-29% השיבו שיש לקיימן במועדן בשנת 2026, ובסה"כ 63% חושבים שלא נכון לקיים בחירות באמצע המלחמה.
במיפוי לפי גושים, מתוך מצביעי גוש נתניהו – 40% סבורים שיש להקדים את הבחירות, ומתוך מצביעי הימין – 50% חושבים שיש להקדימן.




















