חמאס מפרסם היום כי איתר ועצר עשרה אנשי פת"ח שנכנסו לעזה במסגרת תכנית שלדבריו תואמה עם ישראל, כשמטרתה היא השתלטות על הסיוע ההומניטרי וחלוקתו ברצועה.
בהודעת חמאס נכתב כי "בפעילות מודיעינית שהתקיימה אמש, חדרו לצפון מרחב עזה מספר קצינים וחיילים המזוהים עם שירות המודיעין הכללי ברמאללה, במשימה רשמית בפקודה ישירה של מג'ד פרג', במטרה ליצור מצב של בלבול וכאוס בשורות החזית הפנימית, ועם אבטחה של השב"כ הישראלי והצבא. האויב, לאחר שהושג הסכם בין שני הצדדים במהלך פגישה באחת מבירות ערב בשבוע שעבר".
לדברי חמאס: "שירותי הביטחון בעזה טיפלו בגורמים אלו ו-10 מהם נעצרו והתוכנית שבגינה באו סוכלה, מי שיפתה את עצמו לשחק בכיכר המשרתת רק את הכיבוש, ייענש ביד ברזל, וכן המוזהרים יזכו לתירוץ".
ההודעה במידה והיא אכן נכונה מדאיגה ביותר מכמה טעמים, ראשית אם אכן ישראל מכניסה אנשי רש"פ על מנת להחליף את חמאס בעזה בניגוד לעמדת הממשלה הרשמית זה חמור ביותר. ושנית, העובדה שהם נעצרו על ידי חמאס מראה כי חמאס שולט עדיין באופן מלא בצפון הרצועה. וזאת אולי הסיבה שהוא מרבה להתעקש על חזרת האוכלוסיה לצפון במסגרת השיחות של המו"מ לשחרור החטופים.
גורמים בתקשורת העזתית דיווחו כי "גורם מנהיגותי בכיר במשרד הפנים בעזה מאשר כי כוח ביטחון חשוד נכנס אתמול עם משאיות של הסהר המצרי ותאם באופן מלא את פעולותיו עם כוחות הכיבוש".
לדבריהם מצרים התנערה מכל קשר לאירוע וטענה כי לא הייתה מודעת לנוכחותם של גורמי ביטחון פלסטינים במשאיות. בדיווח נאמר עוד כי "משרד הפנים קיבל הנחיות מהלשכה המשותפת של סיעות ההתנגדות לפיה כל כוח ביטחון שלא ייכנס לעזה דרך ההתנגדות שלו, המגן על המולדת ושילם ביוקר, יטופל ככוח כובש".
בנוסף על רקע הכאוס השורר בנושא הטיפול בסיוע ההומניטרי, ומאחר שישראל לא מפסיקה להפציץ את מי שלוקח חלק מעבודה בתחום מטעם חמאס, הודיע היום הארגון כי "החלטנו לעצור את הוועדות העממיות והשבטיות ממתן סיוע. בגלל המשך התקיפה והטבח של הכיבוש נגדה".




















