המועמד הרפובליקני לנשיאות ארה"ב דולנד טראמפ נאלץ להתמודד אמש (מוצ"ש) עם סיטואציה לא מוכרת עבורו. בכנס בחירות שנערך לחברי המפלגה הליברטריאנית בוושינגטון זכה טראמפ לקריאות בוז חריגות.
טראמפ שלא רגיל למחוות דומות אמר לקהל: "אנחנו לא צריכים להילחם אחד בשני, אני התקווה היחידה שלכם להביס את ג'ו ביידן", גם אמירה זו התקבלה בקריאות בוז מהדהדות. במקביל נשמעו בקרב הקהל גם קריאות תמיכה ועידוד לנשיא לשעבר.
עיקר הביקורת נגד טראמפ מהמפלגה הליברטריאנית עוסקת במדיניות שהנהיג בארה"ב בשנות הקורונה. הופעתו בפניהם מסמנת את החשש של צוות הקמפיין של טראמפ מהמועמד העצמאי רוברט קנדי ג'וניור שידוע כמתנגד חיסונים מובהק.
הליברטריאנים הביאו בבחירות האחרונות בשנת 2020 כמיליון ושמונה מאות אלף קולות (1,800,000) שהם 1.2% מכלל קולות המצביעים בארה"ב.
הפנייה של טראמפ לקהל הלא קל הזה מצביעה על החשש מהפסד בבחירות בפער של עשרות אלפי קולות בלבד במדינות המתנדנדות.
מארגני המפלגה הליברטריאנית אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי גם ביידן הוזמן לדבר בפני הכינוס, אך הוא סירב להשתתף. "המפלגה הליברטריאנית יכולה לעשות הבדל גדול. אם נתאחד נהיה בלתי ניתנים לעצירה", אמר טראמפ לקול תערובת של מחיאות כפיים ושריקות בוז.
טראמפ טען שהוא "ליברטריאני אפילו בלי לנסות להיות כזה", ושהמפלגה הליברטריאנית צריכה לתמוך בו, גם אמירה זו התקבלה בקריאות בוז ותלונות.




















