מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן, שינחת בישראל בהמשך היום (שני) בישראל, התייחס בתום ביקור שערך במצרים למאמצים להתנעת המגעים לעסקת חטופים – והדגיש פעם נוספת את עניין גיבוש תוכנית ל"יום שאחרי" ברצועת עזה. "אהיה ברור, ישראל קיבלה את העסקה", אמר בלינקן, והבהיר: "זאת העמדה הרשמית של הממשלה ושל ראש הממשלה. היחידים שלא השיבו בחיוב הם חמאס – וזה משפיע על הפלסטינים, על הישראלים, על החטופים ועל העולם. כולם ממתינים".
בהצהרה שנשא בכבש המטוס בקהיר הוא הוסיף ואמר כי "חמאס צריך להחליט אם לסיים את המלחמה שהוא התחיל. מטרתי היא לשחרר את החטופים. הדרך הכי בטוחה וטובה לשחרר אותם היא באמצעות העסקה שמונחת על השולחן עכשיו. הדרך הטובה ביותר לוודא שאין נזק לאזרחים היא קבלת העסקה על-ידי חמאס – זה הכי פשוט וברור שיכול להיות. זה יסיים את המלחמה ברצועת עזה, ישחרר את החטופים ויביא לשיקום הרצועה".
בהמשך דבריו הוסיף בנוגע לחזון הממשל אודות סיום המלחמה: "אם נקבל תשובה חיובית מחמאס, צריך לוודא שיש לנו תכניות ליום שאחרי. ישראל אומרת שהיא לא רוצה להישתלט על עזה, אך בהיעדר תכנית חמאס יחזור ותהיה אנרכיה. קריטי שתהיה תכנית, זה חייב לכלול הקמת ממשל ברצועה שיבטיח ביטחון. אנחנו חייבים להביא לכך שיגובשו תכניות, כדי שנוכל לצאת ליום שאחרי – ולהבטיח ביטחון ושגשוג".
לסיום התייחס לתפקידה של קהיר כמתווכת בין ישראל לחמאס, ואמר: "בנוגע למצרים, אנחנו מכירים את המאמץ שלהם כמתווכת בניסיון להביא את חמאס לעסקה ולהסכים. אני לא יכול לשתף מה היה בשיחות הסגורות – אבל המצרים אכן היו בקשר עם חמאס בשעות האחרונות".





















אומרים לא לעסקה מופקרת,
ברוך השם אנחנו מסתדרים טוב מאד בחילוץ.