המדינה התשיעית שמכירה ב'פלסטין' מתחילת המלחמה: ארמניה הודיעה היום (שישי) כי היא מכירה במדינה פלסטינית. בעקבות הכרת ארמניה במדינה פלסטינית משרד החוץ זימן את שגריר ארמניה בישראל לשיחת נזיפה חמורה.
בהודעת משרד החוץ הארמני נמסר כי "המצב ההומניטרי בעזה והסכסוך הצבאי המתמשך הם הנושאים המרכזיים בסדר היום העולמי שדורש פתרון". לדבריו, "ארמניה דוחה כל פגיעה בתשתיות אזרחיות, אלימות נגד אוכלוסייה ולקיחתם של בני ערובה ומצטרפת לקריאה הבין-לאומית לשחררם".
עוד נכתב בהודעת משרד החוץ הארמני: "ארמניה הצטרפה לקריאת האו"ם להפסקת אש מיידית, תוך כוונה אמיתית של ארמניה לשלום ויציבות במזרח התיכון. ארמניה דוגלת בפתרון שתי המדינות ומשוכנעת שזהו הפתרון לסכסוך. בהתבסס על כך, ועל המחויבות לחוק הבין-לאומי ועקרונות השוויון ארמניה מכירה במדינה פלסטינית".
ברקע, העובדה שישראל מעבירה משלוחי נשק בהיקף גדול לאזרבייג'ן, עימה יש לארמניה סכסוך ארוך וממושך. הנשק הישראלי הוביל לניצחון על ארמניה כמה וכמה פעמים, כולל בשנה החולפת.





















אבל יא מטומטמים אמרו לכם שזה מה שיקרה
גאולה כהן ז"ל שאלה 6מה אם הם יקדמו מהלכים חד צדדיים לאחר שימצו את כל כח הסחיטה שלהם והעולם יכיר במדינה פלסטינית
וענו לה שאנו מיד נכנס לשם נפרק את הרשות ונעשה סדר
אז אל תגידו לא ידענו
מה אתה רוצה ?
ישראל "דוחפת את האף" שלה בסיכסוך האזרבייג'ני ארמני נגד ארמניה,
אז מה מצפים שארמניה לא תתנהג אותו דבר ?