נאסר אישתיה, פלאש90

הכנסת הצביעה בעד הצהרה עם התנגדות להקמת מדינה פלסטינית

ברוב של 68 חברי כנסת: מליאת הכנסת הצביעה בעד הצהרה הקובעת כי כנסת ישראל מתנגדת להקמת מדינה פלסטינית. ח"כים הסבירו את הסכנה • במקביל, נדחו הצעות סיעות רע"מ וחד"ש-תע"ל להכרה במדינה פלסטינית, ברוב של 62 מתנגדים

כתבות נוספות בנושא:

מליאת הכנסת הצביעה בעד הצהרה של סיעות הליכוד, ש"ס, הציונות הדתית, עוצמה יהודית, יהדות התורה, ישראל ביתנו והימין הממלכתי, בנושא "הצהרות ופרסומים בעולם בנושא הכרה במדינה פלשתינית והצורך בהערכות ישראלית לאתגר מדיני אפשרי". יצוין כי בחודש פברואר אושרה במליאה ברוב גדול, הצהרה לפיה הכנסת מתנגדת להכרה בין לאומית באופן חד צדדי במדינה פלסטינית.

נוסח ההצעה המלא: "כנסת ישראל מתנגדת באופן נחרץ להקמת מדינה פלסטינית ממערב לירדן. הקמת מדינה פלסטינית בלב ארץ ישראל תהווה סכנה קיומית למדינת ישראל ולאזרחיה, תנציח את הסכסוך הישראלי-פלסטיני ותערער את היציבות באזור.

זאת תהיה רק שאלה של זמן קצר עד שחמאס ישתלט על המדינה הפלסטינית ויהפוך אותה לבסיס טרור אסלאמי רדיקלי, הפועל בתיאום עם הציר בהנהגת איראן, כדי לחסל את מדינת ישראל.

קידום הרעיון של המדינה הפלסטינית בעת הזאת יהווה פרס לטרור ורק יעודד את חמאס ותומכיו שיראו בכך ניצחון בזכות הטבח של ה-7/10/23 ומבוא להשתלטות האסלאם הג'יהאדיסטי על המזרח התיכון."

ח"כ זאב אלקין: "אתם תראו כאן הרבה כיסאות ריקים של מפלגות שיעדיפו להיעדר מהדיון כי לבוא לציבור הישראלי ולהגיד שהם לא שוללים הקמת מדינה פלסטינית, זה לא מקבל אפילו בציבור שלהם".

ח"כ משה סולומון: "בחודשים האחרונים אנחנו שומעים ממספר מדינות הודעות על הכרה במדינה פלסטינית, מדובר בסכנה על המדינה שלנו, המקרב שוב תרחיש איימים כפי שחווינו ב7.10. אני קורא לראש הממשלה להצהיר שמדינה פלסטינית לא תקום, גם בפני אזרחי ישראל וגם בפני העולם"

ח"כ אביגדור ליברמן: "ראש הממשלה נתניהו כנראה יוצא מנקודת הנחה שכולם לא זוכרים, שבאולם הזה ב2004 ראש הממשלה הצביע בעד ההתנתקות, ב2009 נאם את נאום בר אילן בזכות מדינה פלסטינית, אני יכול לתת עוד דוגמאות להתחייבויות שלו לערפאת ואבו מאזן. "

ח"כ גדעון סער: ״לא חשוב לדבר על ההיסטוריה אלא על התיקון שצריך להתחיל מהבית הזה. אנחנו לא נצליח לשכנע בעולם את הידידים שלנו אם לא נדבר באופן ברור נגד הקמת מדינה פלסטינית, שהיא איום על מדינת ישראל. אנחנו צריכים לחזור לדבר על רעיון האוטונומיה של מנחם בגין, אין ריבונות זרה ממערב לירדן, לא יכולה להיות. כל שטח שנסוגנו ממנו הופך לאזור טרור."

ח"כ מנסור עבאס: "כל הטיעונים שהעליתם נגד מדינה פלסטינית, בעצם הם טיעונים בעד מדינה פלסטינית. אי אפשר לעשות הסכם שלום לא עם ארגון ולא עם פלגים. הייתם צריכים לדאוג קודם כל להקים מדינה פלסטינית עצמאית ריבונית ואז לכרות איתה הסכם שלום. הסכמי שלום עם מדינות הצליחו. אי אפשר לעשות הסכמים חלקיים עם אש"ף או לשאוף להסדרה עם חמאס בעזה. מדינה פלסטינית עצמאית תדאג להשליט סדר ותיישם את המונופול על השליטה בכוח ושלא יהיו פלגים חמושים."

ח"כ שמחה רוטמן: "אני גאה שביוזמתה של שדולת ארץ ישראל בראשותי ובראשות חברי הכנסת לימור סון הר מלך ויולי אדלשטיין, כנסת ישראל עמדה היום כחומה בצורה מול רעיון הקמת מדינה פלסטינית והעניקה בשורה גדולה לאזרחי מדינת ישראל והשמיעה אמירה חשובה לעולם כולו. ישנה חשיבות עליונה להתנגד בכל תוקף למדינה פלסטינית אשר תהווה מפעל טרור ותעניק פרס לאויבינו הקמים לכלותינו."

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "מדינה פלסטינית לא יכולה לקום כי אין דבר כזה עם פלסטיני. אלה המכונים פלסטינים לא מוכנים להכיר במדינה יהודית, הם לא רוצים לחיות לצידה הם רוצים לחיות במקומה".

שר התקשורת, ח"כ שלמה קרעי, סיכם: "הקב"ה אמר למשה להשמיד את סיחון ואת כל עמו כדי שהעמים בארץ ישראל ידעו שמי שמתעסק עם ישראל דמו בראשו. כאשר אתה מתנהלים ברוח של גבורה כמו שנקרא בפרשה – הן עם כלביא יקום וכארי יתנשא – לביא מסמל על העוצמה פיזית, גופנית וארי זה רוחני, לעם ישראל לא מספיק לו כוח והיא באה גם ברוח. הרוח של הגבורה שיש לעם שלנו, רוח הגבורה שיש ללוחמים שלנו, היא מה שיש לנו משחר ההיסטוריה לעם: ארץ ישראל".

הצעת רע"מ להכרה במדינה פלשתינית והצעת חד"ש-תע"ל להכרה במדינה פלשתינית שבירתה ירושלים המזרחית, נדחו ברוב של 62 מתנגדים מול 9 בעד.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

יש 64 חברי קואלציה הכותרת הראשית הייתה צריכה להיות מי מהם לא בא וחוק רעם נדחה רק ב62…

חלומות שווא דדברו

כתבות חדשות באתר

"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
יו"ר ועדת חו"ב בתגובה חריפה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "עיתוי המכתב אינו מקרי, המעצרים לא מביאים לגיוס"
הפריימריז בליכוד צפויים להידחות; נתניהו מבקש 8 שריונים
מרן פוסק הדור בירך: "ברכה רבה מאת הקב"ה"
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
טראמפ בהכרזה דרמטית: ארה"ב מחדשת את המצור הימי על הורמוז
שריפה במגדל מסחר באשדוד: לוחמי האש פועלים בזירה, צפו
הפתרון המושלם לחופשה משפחתית: יומיים של נחת מול הים בנתניה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
"לצה"ל אין כלים"? הטענה של זמיר נגד חוק המעצרים שלא מסתדרת עם המציאות
השופט שטיין בבג"ץ: "ההתערבות שאתם מבקשים פוגעת בהפרדת הרשויות"
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
אירופה בוערת: שרפת ענק מתקרבת לפריז ומשבשת את המדינה
טראמפ מאיים: ארה"ב תשתלט על מצר הורמוז ותגבה תשלום

הכתבות המעניינות ביותר

מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית
אבל בשיכון ה': רב בית הכנסת 'עץ חיים' הרה"ג רבי מאיר צדוק צאלח זצ"ל הלך לעולמו
מתחדשים בכביש: עבודות ריבוד בציר המרכזי של ביתר עילית
בשורה לשכונת רמת אברהם: הונחה אבן הפינה לקריית החינוך החדשה
מחקר חדש: השפעת עומסי החום על מערכת הבריאות בישראל
משרד הבריאות: הוסרה אזהרת הרחצה בחופים בבת ים
ועדת הכלכלה דורשת מתווה לפיצוי על נזקי הדף בחבל תקומה
וואטסאפ

חדש באתר

.
יו"ר ועדת חו"ב בתגובה חריפה לרמטכ"ל ה'מקצועי': "עיתוי המכתב אינו מקרי, המעצרים לא מביאים לגיוס"
WhatsApp Image 2026-07-13 at 18.02
מיקומה האמיתי של אבן השתיה, ועוד שורה של גילויים מסעירים בספר חדש!
סאטמאר-מסע-הקודש-95_2026-07-13_18_12_45
לרגל ההילולא: לקט דיבורים קדושים אודות מרן ה'ישמח משה' זי"ע
Gemini_Generated_Image_ulqml2ulqml2ulqm_800x436
קריאת השכמה עולמית: זוכי פרס נובל בעולם מזהירים מהשפעת הבינה המלאכותית

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

י''א חודש עצרת מספד ראש הישיבה בעל הברכת כהן בהיכל ישיבתו במודיעין עילית (17)
במלואת י"א חודש להסתלקותו: עצרת מספד על מרן ראש הישיבה בעל ה'ברכת כהן' זצוק"ל
רמות בירושלים סיום על ספרי חזון עובדיה (8)
הקהילה עשתה סיום על חזון עובדיה, הראשל"צ הגיע לברך • גלריה
תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי צילום שוקי לרר (25)
עַל אֵלֶּה אֲנִי בוֹכִיָּה • בחצות היום: תיקון חצות בחצר הקודש שבט הלוי
שמחת פדיון הבן לנכד רבי משה אליהו בוסו צילום ש.פ
הכהן המיוחס פדה את נין הבבא סאלי זי"ע בגביע מיוחד

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – כ"ח בתמוז ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture