נשיא ארה"ב ג'ו ביידן קיים אמש (שני) התייעצות ביטחונית עם צוות המל"ל של ארה"ב. לאחר סיום הישיבה נמסר כי היא עסקה באיום האיראנית לתקוף בישראל כנקמה לחיסולו של בכיר החמאס הנייה בטהרן ורמטכ"ל חיזבאללה שוכר בביירות.
הנשיא ביידן וסגניתו קמלה האריס עודכנו על ידי צוות הביטחון הלאומי על ההתפתחויות במזרח התיכון, והמאמצים האמריקניים לעבות את ההגנה על ישראל במקרה ותותקף מאיראן. בנוסף, עודכנו הנשיא וסגניתו על ההתקפה בבסיס אל-אסד שבעיראק, דנו בצעדים להגנה על הכוחות האמריקנים באזור – ולתגובה על כל מתקפה שתיתכן.
גורם אמריקני מסר לרויטרס כי בתדרוך נמסר לביידן והאריס על ידי הצוות לביטחון לאומי כי לא ברור מתי איראן וחיזבאללה צפויות לפתוח במתקפה נגד ישראל, כמו כן המודיעין האמריקני לא יודע מה המתווה של המתקפה הצפויה.
עם זאת גורמים אמריקניים אמרו לעיתון הוול סריט ג'ורנל, כי המודיעין האמריקני זיהה בשבוע האחרון תזוזת כוחות באיראן. על פי הדיווח זוהתה הזתת משגרי טילים וביצוע תרגילים צבאיים באיראן המצביעים על הכנות לתקיפה אפשרית.
במקביל שר הביטחון יואב גלנט שוחח הלילה שוב, הפעם החמישים עם מקבילו מזכיר ההגנה האמריקני לויד אוסטין. בשיחה עדכן אוסטין את גלנט על עיבוי הכוחות של צבא ארה"ב והגברת הצעדים שיחזקו את יכולות ההגנה על ישראל.





















להפסיק את הדיבורים על "הגנה"…להחריב את טהראן, ביירות וצנעא עד היסוד. על יושביהם. הקב"ה נתן בידינו את הכלים. חובתנו להשתמש בהם !