משלחת המשא ומתן הישראלית שיצאה אתמול לקהיר חזרה הלילה (שני) לארץ, שעות אחרי שהגיעה לבירה המצרית. לפי שלושה מקורות המעורים בפגישות המשא ומתן שהתקיימו בקטר בסוף השבוע, הושגה התקדמות במגעים.
התקדמות נרשמה בנושאי הפעלת מעבר רפיח, הווטו של ישראל על אסירים פלסטינים וכן המעבר בין שלבי העסקה. עם זאת, עדיין יש מחלוקות גדולות על סוגיות ציר פילדלפי, ציר נצרים ומספר החטופים החיים שאמורים להשתחרר בשלב הראשון של המתווה. כך דווח בכאן 11.
בתוך כך, לפי דיווח ב'וואלה', ראש הממשלה נתניהו אמר לשר החוץ האמריקני טוני בלינקן בפגישת כי בכוונתו לשלוח בהמשך השבוע את ראשי צוות המו״מ – ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב״כ רונן בר והאלוף ניצן אלון – לפסגת המשך בקהיר בנושא עסקת החטופים, כך לפי מקור שמעורה בפרטים. בלשכת ראש הממשלה אישרו את הדברים.
לשכת ראש הממשלה מסרה מוקדם יותר על הפגישה: “הסתיימה פגישת ראש הממשלה נתניהו ומזכיר המדינה האמריקני, אנתוני בלינקן; שהייתה חיובית והתנהלה ברוח טובה”. עוד נכתב בהודעת לשכת ראש הממשלה כי “הפגישה ארכה כשלוש שעות. ראש הממשלה חזר על מחויבותה של ישראל להצעה האמריקנית העדכנית בעניין שחרור חטופינו – הלוקחת בחשבון את הצרכים הביטחוניים של ישראל, שעליהם הוא עומד בתוקף”.
מוקדם יותר נפגש בלינקן עם נשיא המדינה יצחק הרצוג – ואמר: "זהו רגע מכריע, ייתכן שזו ההזדמנות האחרונה להגיע לעסקה לשחרור החטופים והפסקת אש בעזה". עוד אמר בלינקן: "אני פה להשיג עסקה. הגיע הזמן שכולם יגידו 'כן' ולא יחפשו תירוצים לומר 'לא'".





















פירוש המילה "התקדמות" בערוצי השמאל כניעה ישראלית .
על כל "התקדמות" כזאת אנחנו עלולים לשלם בדם.
תתפללו…
כביביסט כנראה, שב בשקט. הכל באשמתכם.
די לדבר עסקה ,לעשות עיסקה
על איזו התקדמות מדברים?
למה שאנחנו נשחרר אסירים שכלואים אחרי החלטה של בית משפט, בתמורה לשחרור חטופים?
התנאים צריכים להתמקד באם צה"ל ממשיך לפעול או עושה הפסקת אש.
אם רוצים הפסקת אש, זה בתמורה לחטופים.