המורדים החות'ים בתימן איימו אמש (מוצ"ש), כי יתקפו את ישראל ויסבו לה נזקים קשים. הבוקר לאחר שיגור הטיל לעבר מרכז הארץ בישראל טוענים כי הטיל נפל בשטח פתוח ולא הגיע ליעד אליו כוון ככל הנראה על ידי החות'ים.
מנהגי החות'ים מסר אמש הצהרה לתקשורת בה התייחס למלחמה עם ישראל וטען כי ישראל מתכננת להשמיד את מסגד אל-אקצא ולבנות במקום בית כנסת. הוא הלין על התקיפות של צה"ל במרחבים ההומניטריים ברצועת עזה, בדבריו שיבח את המחבל מירדן שהצליח לרצוח באכזריות שלושה אנשים במעבר אלנבי.
גם שר הביטחון והרמטכ"ל של תימן העביר אמש (מוצ"ש) מספר מאיים לישראל ואמר כי "הימים הקרובים יביאו להפתעות שישראל לא תצפה להן".
האלוף מוחמד אל-אטפי והרב-גנרל מוחמד אל-ג'מארי הודיעו אמש כי הכוחות המזוינים של תימן יגיבו "ביד ברזל", וכי תימן לא תסבול או תשכח, ותגרום לכיבוש הישראלי "להתחרט על היום בו תקף".
"אנו מבטיחים לך שנהפוך את התגובה שלנו לסיוט שיפריע לשנתך ומאיים על ביטחונך, והימים הקרובים יהיו לך הפתעות. לא נהיה שאננים בהגנה על מולדתנו, על קדושותינו ועל נושאי האומה שלנו, במיוחד על הנושא הפלסטיני", אמרו בתימן.
נזכיר כי לפני חודשיים שיגרו החות'ים כטב"ם נפץ שפגע בבניין בתל אביב וגרם למותו של אזרח ישראלי הי"ד. בעקבות אותה פגיעה תקף חיל האוויר בצורה נרחבת תשתיות טרור ועגורנים בנמל חודידה דבר שהוביל לפגיעה כלכלית קשה במורדים שלא יכולים עד היום לפרוק מטענים הדורשים שימוש בעגורנים.
מלבד הפגיעה בתשתיות הנמל עצמו, התקיפה פגעה גם בתשתיות הנפט בנמל חודידה ומנעה את יכולת פריקת הנפט בתימן. על פי הערכות התקיפה של ישראל בתימן הובילה לנזק של מיליארדי שקלים בתימן. לאחר התקיפה העצימה בתימן לא נרשמו עוד אירועים של תקיפה ישירה מתימן על ישראל עד לבוקר הזה.
נזכיר עוד כי אמש דווח בכלי תקשורת זרים כי כוחות של המורדים החות'ים הגיעו לאחרונה לסוריה. על פי הדיווחים מדובר בכוחות קטנים של חות'ים שהגיעו לסוריה דרך ירדן. ככל כנראה מדובר בכמה אלפי חמושים השוהים כעת על גבול ישראל בסוריה.
עם זאת, עד כה החות'ים לא לקחו אחריות על שיגור הטיל למרכז הארץ. בכיר במשרד ההגנה של המורדים החות'ים בתימן, עאבד א-ת'ור, אומר בריאיון לערוץ אל-ערבי שעד לרגע זה החות'ים לא קיבלו אחריות רשמית על ירי הטיל ואם הטיל הזה שוגר מתימן תצא הודעה צבאית. א-ת'ור הדגיש כי המלחמה פתוחה וישראל צריכה לצפות לתקיפות נוספות, והתגובה שהבטיחו הכוחות המזויינים של המורדים החות'ים על תקיפת חודידה לא יהיה בטיל או בכטב"מ אלא יהיה בתקיפה עוצמתית ומכאיבה





















הטיל הגיע ועוד איך ליעדו , במקום משמעותי. שוב ההגנה האווירית לא מיירטת. ושוב השפן היושב בכיסא ראש הממשלה , לא יגיב מאופן מיידי , בהפצצה כבדה על החותים. למה? פשוט מאוד. הטיל לא נפל בקיסריה.מתפלא על כל המפגינים , שלא עולים בהמוניהם ליד הכנסת, כדי להטיס את הממשלה התבוסתנית לכול הרוחות.
אתה עושה שרירים ויורה מהמותן כמו החותים
🤣🤣🤣🤣😂😂🤣😂🤣🤣
בפעם הקודמת שהחות'ים תקפו את ישראל, התגובה של ישראל השתיקה אותם להרבה זמן יחסית. כך צריך להיות גם הפעם!
מאיימיםפ😂😂🤣🤣🤣