קצין בכיר בחיל האוויר התייחס למבצע חיצי הצפון ולמתקפות חסרות התקדים ביממה האחרונה בלבנון. לדבריו, "חזבאללה פועל באופן מדוד ומחושב כי הוא מבין שעדיין לא הפעלנו את כל היכולות שלנו, לא תקפנו עדיין את ביירות. חזבאללה מבין שיש לו עוד הרבה מאוד מה להפסיד. לכן, לפני שהוא מתפרע – הוא מבין שזה לא יהיה באינטרסים שלו. אנחנו עדיין רחוקים ממלחמה בעצימות מלאה. גם הפעולות שאנחנו מבצעים והתקיפות שלנו – משבשות את היכולת שלו להגיב לתקיפות שלנו כפי שהוא היה רוצה".
"אנחנו משנים את המציאות בצפון, חיזבאללה בנה יכולות במשך עשרות שנים, והטמיע זאת בשתי זרועות עיקריות: יכולת פשיטה והתקפה עם כוחות קומנדו כדוגמת כוח רדואן – חיסלנו את מפקדה ובכיריו, וזרוע הטילאות עם טט"ק, רקטות בינוניות, רקטות כבדות, טילים, כטב"מים, ובנה את המערך בתוך מבנים אזרחיים. לא מדובר במחסן ליד בית או מחסן בצד, אלה בתוך בתים, לא במאות אלה באלפים. אנחנו מתכוונים להסיר את האיום הזה".
הבכיר אמר שחיזבאללה סיכן את תושבי לבנון פעמים, גם בכך ששם אמצעי לחימה בבתים שלהם, ובפעם השנייה שחיזבאללה מונע מהם להתפנות מבתיהם. "אנחנו בוחנים את הפינוי של אזרחים- ואז תוקפים", אמר. "זה מדוייק וקורה במסות: בדרום לבנון ובבעת הלבנון- אנחנו ניקח את היכולות של חיזבאללה לפעול בתוך אוכלוסיה אזרחית. אם לא היו מתחשבים בפינוי, כמות ההרוגים היתה הרבה יותר גבוהה". אנחנו נחושים לגרוע את האמל"ח- ולא נוותר על ההישג המבצעי".
הבכיר אמר שכמות המטרות והחימושים שהוטלו ממטוסי הקרב היא חסרת תקדים שלא בוצעה על ידי חיל האוויר בעבר. "חיזבאללה נפגע מאוד, אבל יש לו עדיין יכולות לבצע שיגורים נרחבים ואנחנו מפעילים את כל יכולות ההגנה שלנו- זה לא על האפס. לכן אנחנו קוראים להשמע להנחיות פיקוד העורף כי ההנחיות מצילות חיים"
הקצין הבהיר: ״יכולות הטילאות והירי הרקטי של חזבאללה לא נגמרו – אבל הן נפגעו בצורה משמעותית מאוד. יש לו עדיין יכולות לשגר לשטחנו. עד עכשיו התוצאות בהגנה האווירית טובות ומשביעות רצון, אבל נדרשת גם התנהגות אזרחית טובה״. הבכיר השיב לביקורת על מאות ההרוגים בלבנון: ״אין הרג המוני – זה לא נכון. הרבה מהאנשים שדווח שנהרגו הם פעילי חזבאללה. לא רק שנתנו זמן לאוכלוסיה להתפנות, אלא גם בחנו את היקפי הפינוי – ותקפנו בהתאם לזה״.




















