ראש האופוזיציה יאיר לפיד ויו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ נשאו דברים היום (שני) בפתח ישיבת סיעת. השניים תקפו את החרדים ברקע חוק הגיוס. גנץ אמר כי "חברי הקואליציה צריכים לבחור – לעזור למשרתים, או לתמרץ משתמטים", לפיד טען כי "אם 7,000 צווי הגיוס לחרדים יעצרו, או יעלמו, או יתאדו או יתמוססו, אז ישראל כץ הוא לא שר הבטחון של צה"ל והוא לא שר הבטחון של מדינת ישראל, הוא פוליטיקאי קטן שקיבל מינוי פוליטי כי נתניהו אמר לעצמו, "אותו אין לי בעיה לכופף, אין לו עמוד שדרה."
בפתח דבריו אמר לפיד: "יומיים לפני שפוטר, שר הבטחון לשעבר יואב גלנט הורה לצה"ל להוציא 7,000 צווי גיוס לצעירים חרדים בגיל גיוס. אני רוצה לשאול מפה את שר הבטחון החדש, ישראל כץ, מה עם הצווים האלה? האם אתה הולך לפתוח את כהונתך כשהצעד הראשון שלך הוא כניעה מוחלטת לפוליטיקה, והפקרה מוחלטת של לוחמי צה"ל? כי אם הצווים האלה לא יגיעו ליעדם, אם תנסה לעצור אותם, אז אתה לא שר הבטחון, אתה השר לענייני השתמטות".
לפיד הוסיף להסית נגד המגזר החרדי: "אם הצווים האלה יעצרו, או יעלמו, או יתאדו או יתמוססו, אז ישראל כץ הוא לא שר הבטחון של צה"ל והוא לא שר הבטחון של מדינת ישראל, הוא פוליטיקאי קטן שקיבל מינוי פוליטי כי נתניהו אמר לעצמו, "אותו אין בעיה לכופף, אין לו עמוד שדרה". מצד שני- אם ישראל כץ יוודא שהצווים האלה נשלחים, אם הוא יודיע שהוא נגד השתמטות ונגד חוקי השתמטות, הוא יקנה את עולמו בשעה אחת. הוא יהפוך למנהיג אמיתי של הלוחמים, של הצבא, של המילואימניקים, של מערכת הבטחון כולה. נוכל להאמין לו שהוא בא לתפקיד הזה בשביל הבטחון ובשביל המדינה, לא כמשרתו הפוליטי של נתניהו".
לפיד ציין כי "63 לוחמים נהרגו רק בחודש אוקטובר בלבנון ובעזה. מאות נפצעו, צה"ל מנהל מלחמת קודש צודקת, אבל הוא מדמם. הוא זקוק לעוד חיילים. אם לא נפסיק את ההשתמטות, אנחנו מסכנים את הביטחון ואת עצם הרעיון של חיים משותפים.ממשלת ישראל לא יכולה לשלוח לאנשים צווי מילואים ל-200 ו-250 יום, לדרוש מהם לסכן את חייהם, ואז לעשות הכל כדי לסייע לצעירים בריאים להשתמט משירות. זה לא הוגן, זה לא מוסרי, זה לא ציוני וזה לא פטריוטי".
"מרגע שישראל כץ מונה לשר הבטחון, התפקיד שלו הוא לייצג את הלוחמים. הם צריכים לדעת שאין לו שום אינטרס אחר, שום חישוב אחר, חוץ מאשר לנצח במלחמה ולשמור על חיילי צה"ל. אם ישראל כץ לא יוציא את 7,000 הצווים, אם הוא לא יודיע שבמשמרת שלו לא יהיו חוקי השתמטות, שום דבר אחר שהוא יעשה כבר לא ייזכר. הוא יירד מבימת ההיסטוריה כמי שהיתה לו הזדמנות להיות שר הבטחון, והוא העדיף להיות שר ההשתמטות", כך לפיד
גנץ מצידו אמר בפתח ישיבת הסיעה: "הפער העצום בין הפעילות של כוחותינו בשבע זירות – לבין הניסיון של הקואליציה לקרוע אותנו בתוך הבית, זועק לשמיים. אני שואל את חברי הקואליציה – איך אתם חיים עם עצמכם? משפחות המילואים קורסות – ואתם, דואגים לג'ובים למי שמסרבים להיכנס תחת האלונקה? העם מבקש להתאחד – ואתם חוזרים להפיכה המשפטית. רבבות מפונים מבתיהם – ואתם בונים עוד משרדי ממשלה ומנפחים תקציבים פוליטיים? שכחתם את השישה באוקטובר? שכחתם בשם מי ומה אנחנו נמצאים פה? שכחתם מה זו יהדות שבה "צדק צדק תרדוף" – הוא רדיפת הצדק, ולא רדיפת שומרי הסף. שכחתם מה זה ש"כל ישראל ערבים זה לזה", ואיך למדנו על ספרא וסייפא? שכחתם שאצלנו, מצוות שבין אדם לחברו, חשובות לפחות כמו מצוות שבין אדם למקום?"
עוד אמר, "כמי שלמד אצל הרב דרוקמן ז"ל בישיבת אור עציון כנער, אני חש עלבון ש"חוק הרבנים" מטרתו לדאוג לג'ובים. סדרי העדיפויות של הממשלה הזו ירדו מהפסים – פוגעים בלוחמים, ודואגים למקורבים. חברי הקואליציה, הגיע הזמן שתבחרו: לעזור למשרתים, או לתמרץ משתמטים. גלו אומץ לב ציבורי. גם אם יקח זמן, אני מבטיח לאזרחי ישראל – אנחנו לא נתנקם. אנחנו נאחד את העם ונשקם. נבטל את כל החקיקה הרעה הזו, נשנה סדרי עדיפויות, נייצר מדיניות של ממשלה הוגנת ונחזיר את האמון בין העם לנבחריו".
בנוגע למצב הביטחוני, אמר גנץ: " אנחנו נמצאים בעיצומו של משא ומתן על הסדרה בלבנון. זו תוצאה של הישגי מערכת הביטחון, שנעשו בהנחיית הדרג המדיני. עד שמגיעים להסדרה – אסור לנו לעצור. הפסקת אש חד צדדית, תשמוט את ההישגים של החודשים האחרונים. במקום להחזיר את התושבים – היא תחזיר את חיזבאללה לכפרים שעל הגבול. את החלטה 1701 קיבלנו כדי לעצור מלחמה. הפעם עלינו להביא להסדרה שתאפשר לנו לגיטימציה לפעול מול כל הפרה. ערבויות בינלואמיות הן דבר חשוב, הפעולה שלנו – חשובה יותר. יבחנו אותנו – ואנחנו נהיה נחושים כדי שמה שהיה לפני ה-7.10 לא יחזור".
גנץ קרא לממשלת ישראל "להרחיב את עוצמת התקיפות בלבנון ולהתקדם גם קרקעית, כדי להרחיב הישגים, להעמיק אותם ולהקטין סיכונים לכוחותינו ולקצר את זמן ההגעה להסכם מדיני טוב. הישגים וההקרבה הבלתי נתפסת של חיילינו מציבים למדינת לבנון ולחברה הלבנונית שני נתיבים: המשך המפולת הכלכלית, או שגשוג. להיות זרוע של אינטרסים איראנים, או מדינה שמספקת ביטחון ותקווה לאזרחיה וחוברת לציר המתון במזרח התיכון. בראיה ארוכת טווח, הסדר עם לבנון שיהיה בר קיימא, יוכל להוביל גם לנורמליזציה בין ישראל ללבנון. זה קודם כל אינטרס לבנוני, וזה גם יאפשר לאזרחי ישראל חיים בטוחים יותר. ראשית הצירים היא הרחקת חיזבאללה מהגבול, פירוק זרועותיו, והשבת תושבינו לבתיהם בביטחון".





















מתי תתחלו ללמוד תורה
שיהיה גם שויון בנטל(לימוד תורה ועול המצוות אם לא הבנתם)
פשוט מדהים שעם זקן הוא נראה מממש דומה ליחיא סינוואר. מקווה בשבילו שיתאפס על עצמו וינצל את גידול הזקן לחזרה בשובה וישים גם כיפה.
ממש!!!!!!!!!!!
לפיד וגנץ העתק הדבק אין הבדל .. כמובן חוץ מהזקן
דווקא יש לי לתת ללפיד תיק חדש במשרה
שר לעניני הסתה והדחה !!!
ממש מתאים לו הוא יכול להוציא דוקטורט או אולי לקבל דרגה של פרופסור מומחה ברמה בינלאומי
לא ניראה לכם איזה מחבל?….
שירות כמו לפיד כל עמ"י היה ויהיה מוכן לעשות
חוץ מהמגזר הדתי לאומי שבאמת מקריבים עצמם למען המדינה
לפיד איפה שרתת אתה בגלי צהל ועיתון במחנה סע סע
ממש דומה לסינוואר
הוא באבל על איבוד המנדטים בסקרים
לפיד מתחיל להזדקן אל תתיאש כל עוד הנר דולק אפשר לתקן אני מאמין שאם תחזור בתשובה אנשים יאהבו אותך כבר יש זקן יאזאלמה תמשיך יחביבי
הייתי אומר שהוא נובח ככלב אבל למעשה הוא יותר גרוע מכלב כי לכלב אין בחירה ולו יש בחירה ובוחר ברע
תזכירו לנו מי נתן 45 מליארד למפלגות הערביות? זה לא פוליטיקה? זה לא נגד בטחון המדינה? מי נתן כסף לחתולים בתל אביב ולא למילואים?
בכלל הפרצוף שלו נהיה מיום ליום יותר מפחיד ויותר מפחיד.
שימשיכו לילל ואנחנו בשם ה נעשה ונצליח
מר לפיד , אתה כן סיכנת את החיים שלך מתישהו ??? שקרן צבוע כלב , שונא הדת