שר הדתות מיכאל מלכיאלי חתם היום (חמישי) על תקנות אשר יאפשרו בחירתם של עשרות רבני ערים, שכבך עוקף את חוק הרבנים באופן מסוים. במסמך התקנות שורת שינויים ארוכה אשר תבטיח את מעמדם של רבני ישראל.
חתימת התקנות תאפשר שורת שינויים באופן בחירתם של הרבנים, כמו כן, בתנאי כהונתם ומועד הפרישה. בין היתר, כהונת רב מכהן תתאפשר עד גיל 70 ובאישור מועצת הרבנות הראשית עד לגיל 75.
בסביבת השר מלכיאלי אומרים כי "במסמך התקנות עליו חתם השר ישנה הבנה לצורכי ראשיי הערים בישראל אשר יהיו מעורים ובעלי השפעה משמעותית וניכרת בגוף אשר יבחר את הרב בעירם".

מלכיאלי מסר: "נרגש ושמח עם אישורן של התקנות החדשות, תקנות אלו מהוות אבן יסוד בבניינה וביסוסה של הרבנות הראשית, לאחר שנים בהן נלחמו גופים זרים ורוחות זרות בגוף חשוב זה".
השר הוסיף: "מודה למנכ"ל המשרד יהודה אבידן לצוות הייעוץ המשפטי במשרד המשפטים וכן לייעוץ המשפטי של המשרד לשרותי דת אשר טרחו ועמלו על מסמך זה משך חודשים ארוכים".





















דואג למקורבים! בושה! מאז ומתמיד בעם ישראל קהילה בחרה את רבניה ולא השלטונות
צריך לזכור את כל השחיתות ובבחירות לא להצביע יותר לש"ס
זה מוזר שמבחירות לבחירות ש"ס רק עולה ועולה סימן שהם כן עושים דברים טובים גם אם זה מפריע לכמה אנשים וד’’ל