צילום: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת

לפיד: "כ"ץ מסתובב עם מסמך ובו עקרונות חוק ההשתמטות"

ראש האופוזיציה יאיר לפיד תקף במליאת הכנסת את כוונת הממשלה לקדם העברת חוק גיוס שיסדיר בחוק את מעמד בן ישיבה. לדבריו כבר קיים מסמך של החוק שהוכתב לשר הביטחון על ידי המפלגות החרדיות. בנאומו דרש לחשוף את המסמך

כתבות נוספות בנושא:

ראש האופוזיציה יאיר לפיד נאם הערב בכנסת בדיון 40 חתימות שיזמה האופוזיציה בנוכחות ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפיד שהתאפק לא לעסוק בתקיפת החרדים בדבריו בפתח ישיבת הסיעה הבוקר, עבר להתמקד בבעיה הגדולה ביותר שעל סדר היום מבחינתו – גיוס חרדים.

"אני רוצה להגיד מפה למליאה – יש מסמך. שר הבטחון מסתובב עם מסמך שבו יש את עקרונות חוק ההשתמטות, הוא מראה אותו לאנשים, הוא דן עליו עם חברי כנסת", טען לפיד.

לדבריו: "יש מסמך כזה, ראש הממשלה מכיר אותו. ניר דבורי הציג ביום שישי טיוטה מוקדמת שלו. אמר שזה ישראבלוף. יש כבר גירסה מעודכנת, עוד יותר ישראבלוף. המסמך הזה קיים. מטרתו של המסמך הוא לגייס חרדים, אבל לא לצבא. מטרת המסמך היא לגייס חרדים להצביע בעד התקציב. לגייס אותם להישרדות הפוליטית של הממשלה ושל ראש הממשלה".

על מנת להוכיח את דבריו הצביע לפיד על הצבעת חברי הכנסת החרדים בעד התקציב ואמר: "בלי המסמך הזה החרדים לא היו מצביעים בשבוע שעבר בעד התקציב. הם הודיעו את זה מראש. הם אמרו שלא יצביעו בעד התקציב בלי שיוצגו בפניהם עקרונות חוק הגיוס. ואז הם הצביעו כאיש אחד בעד התקציב. למה? הם לא שינו את דעתם. הם לא התחרטו. הם קיבלו את ההתחייבות שהם ביקשו. ראש הממשלה ושר הבטחון נכנעו להם ללא תנאי, נתנו להם מתווה גיוס שלא מגייס אף אחד, אז הם הצביעו בעד".

"בזמן ההצבעה על התקציב הממשלה נשאלה פעמיים אם היו הסכמות הנוגעות לחוק הגיוס שאיפשרו את העברת התקציב. היא אמרה פעמיים "לא" והיא שיקרה פעמיים. בממשלה הזו יש מספיק אנשים שהורשעו או שהם נאשמים במרמה והפרת אמונים, אני מציע לה לחזור בה, לפני שיהיו עוד אנשים כאלה. אני קורא לשר הבטחון לעלות הנה לדוכן ולהציג את המסמך. זו חובתו לציבור המשרתים, זו חובתו למערכת הבטחון, לצה"ל ומפקדיו, זו חובתו ובלי זה הוא יאבד את המעט שנותר לו מאמון הציבור. במקום להיות שר הבטחון, הוא ייזכר לנצח נצחים כשר לענייני השתמטות".

לפיד טען כי "ישראל כץ לא כתב את המסמך הזה. גם לא נתניהו. הוא הוכתב להם. הוכתב להם בידי אריה דרעי, גולדקנופף ואריאל אטיאס – שהוחזר במיוחד מן הכפור כדי לעזור להם לפתור את משבר ההשתמטות. הסיכום עם החרדים הוא שככל שהפרטים של המסמך ידלפו, הם יגידו ציבורית שזה נורא, ושהם לא מוכנים בשום אופן, ושאין על מה לדבר. אל תאמינו לזה לרגע. זה המסמך שלהם. זה מסוכם איתם, כולל התגובות המזועזעות שלהם".

"החרדים מאושרים מהמסמך הזה, מאושרים מהמתווה מפני שהוא אומר שאף חרדי לא יתגייס. לא יהיה גיוס. זו הונאה גמורה. הם עושים את עצמם מתנגדים רק כדי להוריד את הלהבות בציבור הלאומי ובציונות הדתית. אל תקנו את זה. אם המתווה הזה יעבור, שום דבר לא ישתנה. יאריכו את השירות הסדיר, יאריכו את המילואים, העומס על הציבור המשרת, על משלמי המיסים, על משרתי המילואים, יילך ויגדל. אם המתווה הזה, אם המסמך הזה, יהפוך לחוק הגיוס, אנחנו יכולים להיפרד מאתוס השירות המשותף. אנחנו יכולים להיפרד מהרעיון של ערבות הדדית. הממשלה הזו, שלא מפסיקה לדבר נגד סרבנות, תכשיר את מהלך הסרבנות וההשתמטות ההמוני הגדול בתולדות המדינה".

לטענת לפיד: "גירסה מוקדמת של המסמך הזה הוצגה לשר הבטחון לשעבר יואב גלנט. הוא בחן אותה וסירב לקבל אותה בטענה המוצדקת שמדובר בנסיון לרמות את הציבור, שלא יפתור שום דבר ממשבר כוח האדם של צה"ל. זו הסיבה שהוא כבר לא שר הבטחון. זו הסיבה שהוא פוטר. כי הוא לא הסכים לשתף עם זה פעולה. כי הוא לא הסכים לבגוד בלוחמי צה"ל, בהרוגים ובפצועים. אני מודה שאני לא מצליח להבין למה ישראל כץ מסכים להיות שר הסרבנות וההשתמטות. למה הוא יושב עם ח"כים אחד אחרי השני, כדי לבקש מהם לעזור לו להעביר חוק שהוא יודע והם יודעים שאין בו אכיפה, אין בו מספרים אמיתיים, כל-כולו הונאה אחת גדולה".

לפיד הוסיף וטען כי אם הוא היה ראש הממשלה לא היה מאפשר לחרדים לא להתגייס ואמר: "ותחסכו מאתנו את השקר על זה "שאם לפיד היה ראש ממשלה היה נותן להם את אותו דבר." זה תמיד מדהים בעיני איך אנשים ציניים חושבים שכולם ציניים כמוהם. לא הייתי חותם לעולם על מסמך כזה, מפני שלא הייתי יכול להסתכל בפניהם של הלוחמים שלנו. לא הייתי חותם על המסמך הזה מפני שהייתי לא מזמן בתל השומר, לבקר בן של חבר. שוכב שם עם רסיסים בכל הגוף, ילד יפהפה, חכם, שהלך להגן על כולנו ולא עלה על דעתו לסרב או להשתמט".

"אם המתווה הזה יהפוך לחוק השתמטות וסרבנות, תסבירו לי איך אתם מתכוננים להסתכל בעיניים של הילדים שלנו? בעיניים של הילדים שלכם? בעיניים של הילדים שמגיעים לבקו"ם אחרי שנת שירות? איך תסבירו להם את זה שאתם קורעים את העם. מפלים בין דם לדם", אמר לפיד.

ראש האופוזיציה טען בנאומו כי פיטורי הרמטכ"ל הצפויים בקרוב מגיעים על רקע אמירתו כי צה"ל יהיה ערוך לגייס את החרדים בעוד שנתיים בדיוק: "הרמטכ"ל אמר שתוך שנתיים הצבא יהיה מוכן לגייס את כל החרדים בשנתון. לא שלושת אלפים ולא חמשת אלפים, כולם. לא חמש שנים ולא שבע שנים – שנתיים. בדיוק כמו גלנט, ברגע שהרמטכ"ל אמר את זה, גורלו נחרץ. לא בגלל השבעה באוקטובר אתם תראו לו את הדלת. לא בגלל המינויים ולא בגלל התחקירים, אלא בגלל שהוא לא מוכן לשתף פעולה עם ההשתמטות והסרבנות שאתם מובילים".

"אני קורא לכל עתונאי רציני בישראל. תעבדו על זה, תשיגו את המסמך המעודכן. יש יותר מעותק אחד שלו. אני חוזר על קריאתי לשר הבטחון: תחשוף את המסמך, תחשוף את המתווה. אם אתה לא תעשה את זה, אני אעשה את זה. ומילה אחרונה לראש הממשלה: מר נתניהו, מזה שנה וחודשיים אתה שולח לוחמים לקרב. למלחמה שנגרמה בגלל חוסר האחריות שלך, שאתה אשם בה. הם נהרגים כל יום, הם נפצעים כל יום, החיים שלהם קורסים, המשפחות שלהם קורסות. אם החוק הזה יעבור, איך תסתכל להם בעיניים? אם החוק הזה יעבור, אין לך סמכות מוסרית לשלוח חייל אחד למלחמה. מי שחתום על אפליה בין דם לדם, אין לו מנדט לנהל את המלחמה, ואין לו מנדט להוביל את המדינה", סיים לפיד.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

2 תגובות
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

העולם מתקדם והוא תקוע… בלה בלה בלה

בס״ד.
לפיד ״שפך דמו ב…״במחנה״.

לא שכחנו שהוא גם היה שר החוץ וגם ראש ממשלה.
ורק היום נודע לו שהחרדים לא מתגייסים. ?
אפילו ב״מקצועו״ כעתונאי. הוא לא ידע כלום.
אולי כי לא עשה כלום.
הוא עדיין חושב כי כולם עדיין עומדים אצלו בתור. סליחה ״בטור״.

כתבות חדשות באתר

כמה אתם מרוויחים באמת? הסקר שמסעיר את הרחוב החרדי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
היועמ"שית לשרים: הממשלה הפכה ל"ממשלת מעבר" - נהגו באיפוק ובריסון
"אבא שלי שקוף?", שאל הילד הקטן – והנוכחים פרצו בבכי מר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
החלום ושברו: לזכור מה על מה חלמנו ומה קיבלנו בסוף | החזון וההתפכחות
כיצד דוקטרינת ה-Denial של קולבי משנה את מהות המלחמה / פרשנות
ה' באב: ישועות לרוב בקבר האריז"ל בראשות רבי אלימלך בידרמן
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
איראן טוענת: תקפנו בסיס אמריקני בסוריה; שיגורים לעבר בחריין וקטאר
אושר בוועדה: יהדות התורה התפצלה ל'דגל התורה' ול'אגודת ישראל'
מעיין הישועות של האר"י הקדוש נפתח מחדש: התפילה הנדירה של המקובל הירושלמי
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
הישיבה ננעלה: הכנסת ה-25 התפזרה וישראל יצאה רשמית לבחירות
תיעוד: נחתים אמריקאים עלו על מכלית במפרץ במסגרת אכיפת המצור הימי

הכתבות המעניינות ביותר

250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?
מעלת שבת חזון • הרב יוסף חיים אוהב ציון
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
ככל שתגבר בנו אהבת ה' נבין תוכחה גם ברמזים וניוושע • הרב יחיאל מאיר צוקר • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
פנינים לפרשת השבוע • הרב יוסף חיים אוהב ציון • צפו
מדוע פרשת קרבן התמיד לא נאמרת בשמונה עשרה שחרית • הרב יהודה שטרן
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
פרשת דברים • המגיד הירושלמי רבי אשר דרוק • צפו
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
השיעור השבועי: פרשת דברים • הרב נתנאל אביסרור
וואטסאפ

חדש באתר

WhatsApp Image 2026-07-17 at 13.45
250 לאמריקה: ארה"ב תנפיק מטבע דולר חדש עם דיוקנו של טראמפ
WhatsApp Image 2026-07-16 at 17.48
תאונה קשה: ילד בן 7 נפצע בינוני בעת חציית כביש בעיר החרדית
WhatsApp Image 2026-07-17 at 12.28
שריפת חורש גדולה סמוך למעבר תרקומיא: מטוסי כיבוי הוזנקו לסייע
133828 (1)
בעידן שכולם מדברים על קוונטים, האם זה הזמן להכיר את התחום?

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

אירוסין תולדות אברהם יצחק קרעטשניף לעלוב רחמסטריווקא צילום שוקי לרר (28)
שמחת האירוסין בחצרות תולדות אברהם יצחק - קרעטשניף - לעלוב ראחמסטריווקא
מעמד השלושים בחצר הקודש וואסלוי בבני ברק צילום יהודה פרקוביץ (20)
מעמד השלושים לפטירת הרה"צ רבי חיים דוב הלפרין זצ"ל
ר' אלימלך בידרמן מסר שיחת חיזוק בהיכל ישיבת 'באר יהודה' (12)
לקראת בין הזמנים: ר' אלימלך חיזק את תלמידי 'באר יהודה'
סעודת הילולת הרמ''ק המסורתית בטאלנער קלויז בצפת (2)
סעודת הילולת הרמ''ק זי"ע המסורתית בטאלנער קלויז בעיה"ק צפת

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שִׁשִּׁי • כותרות העיתונים – ג' באב ה'תשפ"ו

התחברות למשתמש פרימיום

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture