סטילס: מעיין טואף / לע״מ

רה"מ בכנסת: "יש התקדמות מסוימת במגעים לעסקה"

במסגרת נאום במליאת הכנסת שיזמה האופוזיציה התייחס ראש הממשלה למגעים לעסקת חטופים עם חמאס ואמר כי ישנה התקדמות מסוימת במגעים. ראש הממשלה הבהיר כי אינו יודע לומר כמה זמן ייקח עד להשלמת העסקה ומנה את הסיבות לכך

כתבות נוספות בנושא:

ראש הממשלה בנימין נתניהו נאם היום (שני) במליאת הכנסת במסגרת דיון 40 חתימות שיזמה האופוזיציה. במהלך נאומו טען ראש הממשלה כי ישנה התקדמות מסוימת במגעים לעסקת חטופים עם חמאס.

"מבקש לומר בזהירות שיש התקדמות מסוימת", אמר נתניהו והסביר: "להתקדמות המסוימת הזו יש שלוש סיבות עיקריות: ראשית, יחיא סינוואר כבר לא איתנו, שנית חמאס קיווה שאיראן וחיזבאללה יבואו לעזרתו, אבל הן עסוקות בליקוק הפצעים מהמכות שהנחתנו עליהם ושלישית חמאס עצמו סופג מכות. הוא נמצא תחת הלחץ הצבאי הבלתי פוסק שלנו ברצועת עזה. לכן יש התקדמות – אינני יודע כמה זמן זה ייקח. נוסיף לפעול בכל דרך בלי הפוגה עד שנשיב את כולם הביתה".

ראש הממשלה הוסיף ואמר כי "אלה שעדיין מוחזקים בחושך ומשימת השבתם הביתה עומדת בראש מעייננו. אני יכול להגיד לכם שאני לא יכול להגיד לכם את כל הדברים שאנחנו עושים. אנו נוקטים פעולות משמעותיות בכל המישורים כדי להחזיר יקרינו. אנחנו נוסיף לפעול בכל דרך ללא הפוגה עד שנשיב את כולם הביתה".

ראש הממשלה פנה לראש האופוזיציה יאיר לפיד ועקץ אותו באומרו: "כדאי לשמור על קור רוח, להתעשת ובלי קצף על השפתיים. מה זאת אומרת מלחמה? אתה מכריז מלחמה על האחים שלך?". את דבריו אמר ראש הממשלה בהתייחסו לצרחות של לפיד בהפגנה נגד הממשלה במוצאי שבת האחרון בתל אביב. בעומדו על במת הנואמים צווח לפיד בכל כוחו: "אנחנו הרוב".

ראש הממשלה התייחס בנאומו לימי החנוכה הבעל"ט ואמר: "בהמשך השבוע אנו חוגגים את חג החנוכה – חג האור והגבורה. אף על פי שיש לנו הישגים כבירים – השמחה היא בוודאי לא שלמה, והיא לא תהיה שלמה עד שנשיב את כל חטופינו הביתה. אלה שעדיין מוחזקים בחושך, ומשימת השבתם הביתה עומדת בראש מעייננו. אנו נוקטים פעולות משמעותיות בכל המישורים כדי להחזיר את יקירינו".

ראש הממשלה התייחס להישגים הרבים שהושגו בסייעתא דשמיא עצומה במלחמה ואמר: "מבור התחתית של תחילת המלחמה אנו מטפסים לגבהים של ניצחון, פסגה אחר פסגה. המאבק שלנו במבקשי נפשנו הוא לא רק על שטח. זהו מאבק על עצם קיומנו בארץ ישראל ובמדינת ישראל. אנו משנים את פני המזרח התיכון. רצף ההצלחות והניצחונות שלנו מעורר הערכה עצומה באזורנו ובעולם כולו".

"לעגו לתפיסת 'הניצחון המוחלט' שאני וחבריי מובילים מתחילת המערכה. פעם אחר פעם הוכח מי צדק ומי טעה. העם ברובו הגדול מבין שאנו נמצאים בתקופה היסטורית מיוחדת במינה. ישראל מקריסה את שלוחות הטרור של איראן בזו אחר זו. איננו מסירים את עיננו מאיראן ואנו נחושים למנוע ממנה להשיג נשק גרעיני. נמשיך לרסק את ציר הרשע בעקביות, בעוצמה ובתחכום".

ברמז אפשרי להתחממות ביחסים עם סעודיה ומדינות נוספות אמר רה"מ: "לצד המשך המלחמה, אנו פועלים גם להרחיב את מעגל השלום. היום יותר מתמיד היעד הזה הוא בר השגה. מדינות ערב המתונות רואות בישראל מעצמה אזורית ובת ברית אפשרית. את ההזדמנות הזו אני מתכוון למצות עד תום. יחד עם ידידנו האמריקאים אני מתכוון להרחיב את הסכמי אברהם".

"כולנו צריכים לדעת שמלחמת התקומה היא מלחמה על קיום המדינה. על עתידנו, על נצח ישראל. לצערי דווקא בבית הזה נשמעים קולות שמבקשים לסדוק את היחד הלאומי. יש מי שמבקרים פשוט כל פעולה של הממשלה, אוטומטית. המלחמה הזו היא של כולנו. יעדי המלחמה ברורים ונמצאים בקונצנזוס רחב. נוצרו כאן הזדמנויות חדשות מרחיקות לכת לבצר את עתידנו לדורות".

"אני אומר למשפחות החטופים – אנו חושבים עליכם ולא מוותרים על יקירכם שהם יקירנו. ואני אומר את אותו הדבר גם למשפחות הנופלים. אנו חושבים עליכם ללא הפוגה. אנו מחויבים להמשיך בשליחות שכיוונה את דרכם על להשגת הניצחון. כמו בימי החשמונאים נגן על חירות מולדתנו וכמו בימי החשמונאים יחד נילחם, ויחד בעזרת ה' ננצח".

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

כתבות חדשות באתר

דרמה במעונו של פוסק הדור: נחשף סיפורו הכאוב של החתן שנותר חסר כל לקראת חופתו
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משרד התחבורה נגד עיריית בני ברק: "קמפיין הכפשה שלא יסתיר שנים של הזנחה תשתיתית"
למרות הפסקת האש: חילופי אש בדרום לבנון; צה"ל סיכל איומים מיידיים על כוחותינו
הסיפור המטלטל של רבקי: אמא נפטרה והיא נאלצה לעזוב את בית אביה
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
משבר הגיוס: חילוקי דעות בין ש"ס ליהדות התורה סביב היוזמה לעצירת המעצרים
מפציץ אסטרטגי B-52 התרסק בקליפורניה זמן קצר לאחר ההמראה
"כל השכונה כבר חתמה שם": המלכודת הפיננסית המסוכנת ביותר בשטיבלאך
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
נתניהו: "הצלנו את ישראל מהשמדה גרעינית", "חופש הפעולה שלנו נשמר"
הלחימה בעזה נמשכת: צה"ל חיסל שני ראשי חוליות של חמאס ברצועה
טעות הגיוס שעולה לחברות אלפי שקלים - ואיך החרדים באמת מחפשים עבודה?
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
מדד המחירים לצרכן במגמת ירידה, שכר העבודה בענף הבנייה ממשיך לטפס
טרגדיה קשה בכרמי צור: ילד בן 4 נהרג מפגיעת אוטובוס בכניסה ליישוב

הכתבות המעניינות ביותר

מנדי גולדברג ושימי שכטר בסינגל תפילה מרגש לע"נ הרבנית ממז'יבוז' ע"ה
בליווי שפת הסימנים: המסר המיוחד של פוסק הדור לחרשים בטורונטו
רב חדש ביישוב עמנואל: הגאון הרב ישי אליהו הללי נבחר פה אחד
מסע הצלת עולם התורה: 3 משלחות, 4 מדינות, גדולי ישראל השתתפו ב-19 דינרים
למרות ההכרזה על הפסקת אש: חילופי אש ותקיפה אווירית ראשונה בדרום לבנון
הסכם ארה"ב-איראן: "הפחתת כוחות צבאיים תתבצע רק על בסיס התקדמות ביישום בשטח"
גדולי ישראל במעמד כבוד התורה להוצאת ה'שבע יפול צדיק'
סערה בדרום: אברך נעצר בתחנת דלק לעיני רעייתו; המונים חסמו את צומת גילת
אטרקציה אסונית: אישה בברזיל נהרגה לאחר שמדריכי קפיצה שכחו לחבר את החבל

חדש באתר

.
משרד התחבורה נגד עיריית בני ברק: "קמפיין הכפשה שלא יסתיר שנים של הזנחה תשתיתית"
.
למרות הפסקת האש: חילופי אש בדרום לבנון; צה"ל סיכל איומים מיידיים על כוחותינו
MIDEAST ISRAEL POLITICS
משבר הגיוס: חילוקי דעות בין ש"ס ליהדות התורה סביב היוזמה לעצירת המעצרים
צילום מסך 2026-06-15 222022
מפציץ אסטרטגי B-52 התרסק בקליפורניה זמן קצר לאחר ההמראה

המיוחדים

WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
קיפקעס | פיצוץ השיחות עם צה"ל ומכה קשה לדרייברים
WhatsApp Image 2026-06-03 at 07.25
כיצד מתנהלת המשטרה כשפוגעים לה בכבוד? אחד העצורים בריאיון בלעדי אחרי השחרור

גלריות

מעמד חמוש סעודה בתת דרכי אבות קרית צאנז נתניה צילום משה גולדשטיין (1)
מעמד ה'חומש סעודה' בת"ת דרכי אבות קרית צאנז נתניה
הכנסת ספר תורה לביהמ''ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים צילום אנשיל בעק (43)
תיעוד נרחב: הכנסת ספר תורה לביהמ"ד הגדול בקרית בעלזא ירושלים
האחים האדמ''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז בניו ג'רזי (8)
האחים האדמו''רים מסערדאהעלי ווויען בקצירת חיטים לקראת חג הפסח תשפ''ז
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת הם חיינו (8)
סיום מסכת גיטין במסגרת חבורת 'הם חיינו' בחצה"ק באבוב 45

עיתוני היום

וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו
וַיְהִי בֹקֶר יוֹם שֵׁנִי • כותרות העיתונים – ל' בסיון ה'תשפ"ו

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture