אירוע חריג צפוי להתרחש מחר בכנסת, חבר הכנסת צבי סוכות מהציונות הדתית הודיע על כינוס ועדת המשנה לענייני איו"ש מחר (שלישי) בשעה 09:00 בבוקר. ישיבת הועדה צפויה לארוך מספר שעות אלא שחבר הכנסת צבי סוכות יפסיק במהלכה לשמש כח"כ בפועל.
בעקבות התפטרותם של שרי עוצמה יהודית מהממשלה, וליתר דיוק בעקבות התפטרותו של השר עמיחי אליהו מעוצמה יהודית וחזרתו לכנסת, ח"כ צבי סוכות שמוצב אחרון ברשימה המאוחדת איתה רצו בבחירות, יאלץ לעזוב את תפקידו כחבר כנסת מכהן, אליה נכנס בעקבות התפטרותו של השר עמיחי אליהו מהכנסת במסגרת החוק הנורבגי.
על פי הדיווח הבוקר של אריה יואלי באתר סרוגים, הדיון שקבע ח"כ צבי סוכות צפוי להימשך עד לשעה 11:00, אולם בסביבות השעה 10:00 בבוקר מחר תכנס לתוקף התפטרותו של השר עמיחי אליהו והוא ישוב לכהן כח"כ וממילא צבי סוכות יפסיק לכהן בתפקידו בכנסת.
בייעוץ המשפטי של הכנסת דנים היום בשאלה האם לאפשר לח"כ צבי סוכות לכנס את הדיון שבמהלכו הוא צפוי להפסיק לכהן כח"כ ולעצור את הדיון באמצעו, או לבטל את הדיון כולו. אין ספק שמדובר בנושא משפטי חריג שספק אם הגיע בעבר אל שולחנם של היועצים המשפטיים של הכנסת.





















ברור למה צריך רפורמה …..
תיקו
צריך את אליהו הנביא דחוף
הנידון הוא האם מקצת היום ככולו?
או שאין מוקצה לחצי שבת?
מה זאת אומר, אם הוא יחליט שצריך למסור דברים לטרוריסטים הייעוץ המשפטי יסביר שזה בסדר, אבל אם הוא יעביר החלטות בקשר להחלת ריבונות ישראלית, אז היעוץ המשפטי יסביר לנו שכל הדיון מבוטל מעיקרא.