סעודיה סוערת לאחר דבריו של ראש הממשלה בנימין נתניהו כי ניתן ליישב את העזתים בערב הסעודית, וכי יש לה שטחים גדולים שיתאימו למשימה. משרד החוץ של סעודיה פרסם הודעה תקיפה בה הבהיר כי סעודיה מתנגדת לכל סוג של עקירת פלסטינים מאדמתם.
"הממלכה מאשרת את דחייתה הקטגורית של הצהרות כאלה שמטרתן להסיט את תשומת הלב מהפשעים הרצופים שביצע הכיבוש הישראלי נגד אחינו הפלסטינים בעזה, כולל הטיהור האתני שהם נתונים לו", נכתב בהודעת משרד החוץ הסעודי.
משרד החוץ הסעודי הבהיר בהודעתו כי "מנטליות כיבוש קיצונית זו אינה מבינה את משמעות האדמה הפלסטינית לעם הפלסטיני האחים ואת הקשר הרגשי, ההיסטורי והמשפטי שלו לארץ זו, ואינה סבורה כי העם הפלסטיני ראוי לחיים מלכתחילה; היא הרסה כליל את רצועת עזה, והרגה ופציעה של יותר מ-160,000 בני אדם, רובם ילדים ונשים, ללא שמץ של תחושה אנושית או אחריות מוסרית.
ערב הסעודית הדגישה בנוסף כי "לעם הפלסטיני האחים יש זכות על אדמתו, ואינם פולשים או מהגרים שניתן לגרש אותם בכל עת שהכיבוש הישראלי האכזרי ירצה", וציינה כי "הבעלים של הרעיונות הקיצונים הללו הם אלה שמנעו מישראל לקבל שלום, על ידי דחיית דו-קיום בשלום, דחיית יוזמות שלום למען מדינות ערביות ואימוץ על ידי מדינות ערביות יותר מאשר יוזמות צדק , תוך התעלמות מזכות, צדק, חוק, והערכים שנקבעו באמנת האומות המאוחדות, לרבות זכותו של האדם לחיות בכבוד על אדמתו".
סעודיה הבהירה כי לא תוכל להתקדם לקראת נורמליזציה עם ישראל ללא הכרה בצורך של הקמת מדינה פלסטינית.
הסערה בסעודיה נוצרה בעקבות דברים שאמר ראש הממשלה בריאיון לערוץ 14 שם נשאל האם יסכים להקמת מדינה פלסטינית בישראל וענה כי הוא מתנגד ליוזמה מכל וכל "אלא אם כן אתה רוצה שהמדינה הפלשתינית תהיה בסעודיה. יש להם הרבה מאוד שטח". דבריו של נתניהו שנאמרו כאמירת אגב ספק קומית ספק צינית גרמו לסערה רחבה במדינות ערב.
גם איחוד האמירויות איתה יש לישראל קשרים דיפלומטיים והסכם שלום גינתה את האמירה ומסרה כי "ההצהרות הלא-מקובלות של נתניהו בנוגע להקמת מדינה פלשתינית בסעודיה מהוות הפרה של החוק הבין לאומי". גם מצרים, ירדן וסודאן מיהרו לגנות את דבריו של ראש הממשלה.
משרד החוץ הירדני פרסם הודעה בה נכתב: "אנו מגנים בכל הכוח את ההצהרות הישראליות העוינות לזכות הפלסטינים להקים את מדינתם העצמאית והריבונית על אדמתם הלאומית, ואת הקריאות האגרסיביות להקים אותה בשטח סעודיה, שכן מדובר בקריאות פרובוקטיביות המייצגות ריבונות בינלאומית בוטה, הפרה של מדינת האו"ם הרלוונטית".





















מי צריך נורמליזציה עם אנשים שזו הדיבור שלהם
שילכו לעזעזל הם וכל מדינות ערב ישראל בקרוב הולכת להישטלת על כל מיזרח התיכון