בוקר כואב עובר על עם ישראל עם קבלת ארבעה חטופים שחזרו חללים לאחר שנרצחו בידי מחבלי חמאס שחטפו אותם באכזריות רבה. במערכת הפוליטית מגיבים בזעם וכעס להשבתם של הארבעה.
זעם מיוחד עורר טקס ציני, אכזרי ומתועב שערך ארגון הטרור האכזרי בחאן יונס. במה גדולה ועליה כרזות נגד מדינת ישראל הוכנה מבעוד מועד במתחם של הטקס. לפני הבמה פוזרו מאות כיסאות פלסטיק לטובת המחבלים שבאו לצפות במעמד המחליא. המוני ילדים בגילים צעירים ממש הובאו על ידי המחבלים לצפות במעמד הקשה.
על גבי ארונות הקבורה הודבקו תמונות של החללים ושמותיהם, כמו כן המחבלים הדביקו על כל ארון תמונה של רה"מ נתניהו עם כיתוב בעברית ובערבית המאשים אותו כמי שרצח אותם למרות שהם לטענתם ניסו לשמור עליהם בחיים. מטרת המסרים של חמאס היא לעורר תסיסה בקרב הציבור הישראלי כנגד הממשלה והעומד בראשה וכן להצטדק בפני העולם שלא הם רצחו את החטופים באכזריות.
נשיא המדינה יצחק הרצוג כתב הבוקר: "זהו רגע של ייסורים וכאב. לב של עם שלם מרוסק לרסיסים. בשם מדינת ישראל אני מרכין ראש ומבקש סליחה. סליחה שלא מילאנו את חובתנו. סליחה שלא הגנו עליכם באותו יום ארור. סליחה שלא השבנו אתכם הביתה בשלום. יהי זכרם ברוך".
יו"ר הציונות הדתית שר האוצר בצלאל סמוטריץ' כתב הבוקר: "אנחנו קמים לבוקר קשה עבור כולנו. בוקר שמחדד את אכזריותם של אויבינו ואת צדקתה של מלחמתנו הנחושה בהם עד להשמדתם מעל פני האדמה. עם ישראל כולו מחבק את המשפחות ואת קהילת ניר עוז הגיבורה וכואב איתן את צערן העמוק. בל תיפול רוחנו. השם ואנחנו ננקום את דמם ונזקוף מחדש את קומתם של עם ישראל ומדינת ישראל".
השר יואב בן צור מש"ס כתב: "המילים נעתקות, העיניים דומעות, והלב שותת דם אל מול ארבעת הארונות של חטופינו הי"ד שנחטפו בחיים ע"י בני השטן ונרצחו בשבי החמאס. כל אויבנו שנכחו בטקס המחליא והאכזרי, הוא בן מוות ומדינת ישראל לא תנוח ולא תשקוט עד שתבוא עמו חשבון".
שר ירושלים ומסורת ישראל, מאיר פרוש, בדיון השדולה לסגירת אונר"א בכנסת: "ראינו את התמונות הנוראיות מהבוקר של מרצחי החמאס משתמשים בגופותיהם של יקרינו למופע תעמולה נאצי מזוויע, אין יהודי בעולם שליבו לא נצבט הבוקר בכאב. צריך לשוב ולהגיד הבוקר שהמלאכה תושלם רק לאחר שכולם ישלמו את המחיר, זה כולל את חמאס, את הג'יהאד האיסלאמי, תושבי עזה ששיתפו פעולה, גופים כמו אונר"א ואחרים".
שר התקשורת שלמה קרעי כתב: "עם שלם מאוחד בכאב ובתקווה. הי"ד".
יו"ר עוצמה יהודית, ח"כ איתמר בן גביר:
"תזכרו את הרגעים הללו.
את העצב על שפיכת דם נקי.
את צהלת חיות הטרף.
את צמאון הדם.
את הידיעה הברורה שאסור לנאצים הללו להמשיך לחיות.
את חובתנו ההיסטורית לילדים שלנו, לא לוותר.
לנאצים לא מגיע הומניטרי. לא דלק. לא חשמל. לא קרוואנים. לא דחפורים. לא הפסקת אש, ולא נסיגה. רק שערי גיהנום!"
יו"ר הדמוקרטים, יאיר גולן מצא לנכון לתקוף את ראש הממשלה בזמנים כואבים כאלה וכתב: "שוב אנחנו רואים עד כמה חמאס שפל ורצחני, כשהוא הופך תינוקות שנרצחו בשבי לטקס ניצחון. רואים וזועמים על כך שזה יכול וצריך היה להיראות אחרת. נתניהו משאיר את חמאס בשלטון ועדיין, למרות הכול, ממשיך לחזק אותו. עדיין מפקיר, עדיין משאיר את החטופים שבקושי נושמים מאחור. הם מתים – והוא מציל את עצמו. כל רגע שעובר שהם לא כאן – הוא פשע. חייבים להחזיר את כולם – עכשיו! אנחנו נילחם עד שאחרון החטופים יחזור".





















מצפים מהאתר המיוחד ומתחשב שלא להביא ביום שחור זה את דברי הבלע של יאיר גולן
סופו של ממשיכו של גבלס ורוזנברג קרוב.
ולא רק הפעם, אלא אף פעם.
1. נכון מה זה כאן שופר של חלאות אדם?
2. לכל אלו שקוראים למשתתפי הטכס בני מוות זה כ"כ מטופש ואווילי ומה עם השאר האלו שהחזיקו בהם עינו אותם הרגו אותם ומה עם כל משתפי הפעולה מה עם התצפיתנים שלהם מעבירי הכסף וכדומה?
3. האם רק מה שרואים בעיניים זה אכזרי, לא די במחשבה בהשערת השכל בקצת דמיון
4. ולפני ה7.10 הערבים היו בסדר אלו שתושבי העוטף דאגו להם כ"כ? אלא מה הערבים הם מעמידי הפנים הגדולים ביותר אבל ברגע האמת הופכים לרוצחים מתועבים עיינו במאורעות תרפ"ט ותיווכחו
אחרי 300 שנה! של שכנות יפה ועזרה מצד היהודים בריפוי חינם בתמיכה בעניים שלהם ביצעו את אותו טבח כמו ב7.10 רק קצת יותר קטן
איפה יאיר גולן היה כשהדס פוגל הי"ד
בת ה-3 חודשים נשחטה באכזריות?
שימו לב לסמוטריץ שאומר: "השם ואנחנו ננקום את דמם" וכו' – אין לנו שום השגה ורשות להשוות עבד לקונו, ואין לנו גם שום יכולת לנקום את נקמתם, מות עבור השפלים הללו לא יכפר על אף טיפת דם של יהודי שנשפכה על ידם והנקמה היא רק לקל נקמות שבמהרה יקבל תפילתנו "נקום נקמת דם עבדיך השפוך"
יאיר גולן כמו קרח ועדתו! רשע מרושע!
זה לא יום שחור ריבותי יהודים זכו היום להיקבר בארץ כל הצער הוא מאותו יום ארור מפה זה רק להתנחם בהצלה פורטה שיש כא
בת עזה הארורה אשרי שיאחז וניפץ את עולליך אל הסלע. כך צריך לעשות לילדיהם עוד בבטן…..
מצפים לנקמה אמיתית קל נקמות ה' קל נקמות יופיע
כמה בזיון ובושה על זה שנותנים להם סיוע הומניטרי
אם היו עושים מצור אמיתי ללא מים ללא חשמל וכו' הכל היה נראה לגמרי אחרת תוך
אם חיות כאלה אסור בכלל לתקשר