בלשכת ראש הממשלה מתכנסת כעת הערכת מצב חריגה לגבי המשך עסקת החטופים וזאת לאחר שהמשלחת שחזרה מקהיר שבה בידיים ריקות, הדיונים התארכו ונמשכו למעלה משלוש שעות. על פי גורם מדיני בכיר, ישראל אינה מתכוונת להעניק "ארוחות חינם" לחמאס ותדרוש מחיר עבור אי-שחרור החטופים.
ההחלטה המרכזית שהתקבלה במהלך הישיבה היא לאפשר משא ומתן עם חמאס ללא חידוש הלחימה בימים הקרובים, אף על פי שטרם הושג סיכום על שחרור חטופים נוספים. הגורם המדיני הדגיש כי "לישראל יש קווים אדומים, ולא תאפשר למשוך את הזמן ללא התקדמות ממשית בנושא החטופים."
בישיבה השתתפו בכירי מערכת הביטחון לצד שרי ממשלה, בהם ראש הממשלה נתניהו, שר הביטחון ישראל כץ, שר האוצר בצלאל סמוטריץ', השרים דרמר, סער וכץ וח"כ דרעי . הערכת המצב נערכה על רקע חזרת משלחת המו"מ מקהיר, לאחר שלא הושגה פריצת דרך בשיחות האחרונות.
חמאס עומד על נסיגה מציר פילדלפי, דרישה שישראל דוחה בשלב זה. במקביל, ראש הממשלה ושרי הקבינט הביטחוני הבהירו כי אם לא יחול שינוי בימים הקרובים, ישראל תחדש את הלחימה ברצועת עזה.
המתיחות המדינית והצבאית מגיעה על רקע עדויות חטופים ששוחררו, לפיהן חלק מהשבויים מוחזקים בתנאים קשים, סובלים מתת-תזונה ואף נתונים ללחץ פסיכולוגי כבד מצד שוביהם. משפחות החטופים מפעילות לחץ על הממשלה שלא להפסיק את המו"מ עד להשבת כל השבויים הביתה.
במקביל להערכת המצב המדינית, הרמטכ"ל לשעבר וח"כ גדי אייזנקוט התייחס לאיומים האזוריים וציין כי "אנחנו נמצאים בחודש גורלי למדינת ישראל, בצומת אסטרטגי קריטי לעתיד הביטחון הלאומי שלנו." מוקדם יותר צוטט הרמטכ"ל כי התריע כי "יכולנו למצוא את עצמנו בצהרי ה-7 באוקטובר עם טנדרים של רדואן בחיפה".
בימים הקרובים יימשכו המגעים בתיווך מצרים, קטאר וארצות הברית, כאשר ישראל שומרת לעצמה את הזכות לחזור ללחימה.





















זה הזמן דבר ראשון להפסיק את הסיוע ההנשמה לחמאס
לחלוטין!!
בינתיים רק דיבורי הבל ורהב בלי שום מעשים
וגם לנתק חשמל ומים !
מצור טוטאלי ללא תאריך תפוגה.
ערבים מבינים רק כח כח וכח.
אצלנו עדיין לא הבינו את הנוסחה הפשוטה הזו.
בשלב שני להתחיל להוריד חימוש כבד, כמו זה שהגיע לאחרונה מארה"ב על מאות בתים בדרום הרצועה כדי להראות לחמאס שהדרום דינו כצפון הרצועה.
לא יהיה צורך בשלב שלישי, שני הראשונים יורידו אותם על הברכיים.
נמאס כבר כנסו תעשו סדר ותסגרו עניין
בלה בלה בלה בלה בלה
חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח
חמאס יחזיר עודף?