קרדיט: דובר צה"ל

המגעים לעסקה: מנופי הלחץ של ישראל והעקשנות של חמאס

משלחת ישראלית צפויה לצאת מחר לדוחא לקידום המו"מ. במקביל, ישראל נערכת למערכה צבאית עצימה אם השיחות ייכשלו, צה"ל ערוך לכיבוש הרצועה לאורך זמן. הרמטכ"ל אייל זמיר, בניגוד לקודמו נכון לכך. רק תפילה אשא

כתבות נוספות בנושא:

משלחת ישראלית צפויה לצאת מחר (שני) לדוחא, קטר, על מנת לנסות ולקדם את המשא ומתן עם חמאס לשחרור חטופים נוספים. לשכת ראש הממשלה עדכנה אתמול כי "ישראל נענית להזמנת המתווכות בגיבוי ארצות-הברית, ותוציא משלחת לדוחה ביום שני במאמץ לקדם את המשא-ומתן".

במקביל בישראל ערוכים לקראת האפשרות ששיחות המשא ומתן מול חמאס לא יניבו את הפירות הרצויים, קרי: שחרור כל החטופים, ובעקבות כך נערכת ישראל למערכה צבאית מול חמאס בעוצמה גדולה בהרבה מהתמרון הקרקעי שבוצע ברצועה במשך השנה האחרונה תחת כהונתו של הרמטכ"ל הקודם הרצי הלוי.

הוול סטריט ג'ורנל דיווח אמש (מוצ"ש) כי במקביל לעצירת כניסת הסיוע ההומניטרי לרצועת עזה, בישראל נערכים למלחמה עצימה מול חמאס במקרה ולא ישכיל לשחרר את כל החטופים. בעיתון האמריקני ציטטו את שר האוצר בצלאל סמוטריץ' שקרא לנתק לעזתים את כל אספקת המים והחשמל תוך שהוא מבהיר כי הצעד נידון בישיבת הממשלה.

קרדיט: דובר צה"ל

על פי הדיווח, ישראל נערכת למתווה של פעולה ברצועה בדמות של תקיפות אוויריות ופשיטות טקטיות על יעדים של חמאס, כמו כן בישראל נערכים להנעת מאות אלפי העזתים ששבו לצפון הרצועה חזרה לדרומה.

במקרה וצה"ל יקבל הוראה להיכנס שוב לעזה, התמרון יערך עם כוח צבאי גדול יותר מבעבר, המטרה של התמרון גם היא תהיה שונה בתכלית: כיבוש שטח והחזקה בו לאורך זמן תוך כדי תקיפה של יעדי חמאס ומיגור הארגון. ההבנה בישראל כי כיבוש הרצועה היא עניין של זמן ולא ניתן יהיה להימנע ממנה בסופו של דבר.

העובדה שחמאס מחזיק עדיין ב-59 חטופים מהם לפחות 22 בחיים, תוך שהוא מתעקש על סיום המלחמה לצמיתות, לא תותיר ברירה בידיה של ישראל אלא לכבוש את הרצועה בצורה מלאה ולהחזיק בה לאורך זמן.

קרדיט: דובר צה"ל

בעוד שעד החלפת הרמטכ"ל הדבר לא היה אפשרי בעקבות התנגדותו של הרצי הלוי למהלך, כעת עם כניסתו של אייל זמיר לתפקיד נראה כי מערכת הביטחון נכונה לבצע את המשימות של הדרג המדיני הנבחר בהתאם לחוק ולכבוש את עזה.

המשמעות של צעד כזה היא דרמטית, במקרה של כיבוש הרצועה, ישראל באמצעות כוחות צה"ל היא שתנהל את החיים בעזה ולא חמאס. הסיוע ההומניטרי יחולק על ידי כוחות צה"ל בשטח בצורה שתמנע מחמאס לעשות שימוש בסיוע בכדי לגייס מחבלים חדשים ולהתעצם מחדש.

מה שיסייע לצה"ל במשימתו הבאה הוא השקט שנשמר בגבול הצפון מול חיזבאללה שספג מכה קשה ועוסק בחודשים האחרונים בניסיונות שיקום בסיסיים.

מול צה"ל שינסה לכבוש את עזה, יעמדו מחבלי חמאס שעל פי דיווחים בתקשורת הערבית הקדישו את כל ימי הפסקת האש לשיקום היכולות הצבאיות שלהם בעזה, תוך מינוי פקדים חדשים וגיבוש גדודים ופלוגות מבצעיות בצורה מסודרת.

ארגון הטרור חמאס פרסם לפנות בוקר הצהרה רשמית בה נכתב כי "משלחת של הנהגת הארגון בראשות יו"ר מועצת השורא מוחמד דרוויש, נפגשה בקהיר עם ראש המודיעין המצרי, חסן רשאד, ודנה ביישום הסכם הפסקת האש וחילופי השבויים על שלביו השונים. המשלחת הדגישה את הצורך לעמוד בכל סעיפי ההסכם ולצאת מיד לתחילת המשא ומתן על השלב השני, לפתוח את המעברים להכנסת סיוע לרצועה ללא הגבלות או תנאים, וכן הדגישה את הסכמת הארגון להקמת "ועדת תמיכה קהילתית" של טכנוקרטים שינהלו את הרצועה עד לקיום בחירות כלליות, לנשיאות ולפרלמנט"

ישראל נדרשת למידה גדושה של סייעתא דשמיא על מנת לסיים את סוגיית החטופים בצורה הטובה ביותר האפשרית ולהשיב את כל מי שחי בעודו בחיים. חמאס לא ימהר לוותר על הנכס המשמעותי היחיד אותו הוא מחזיק בידיו. גם האיומים החוזרים ונשנים של טראמפ לא נראה כי הם משפיעים מידי על חמאס שממשיך בסרבנותו.

נתפלל ליושב במרומים שיוציא את אחינו היהודים מיד צר, יוציאם מאפילה לאורה וישיבם לחיק משפחותיהם בבריאות ושמחה. ואת החללים שנחטפו ישיב לקבר ישראל על מנת שלמשפחות יהיה ציון לפקוד אותו. מי יתן ונזכה לראות במחיית עמלק וגרורותיו לעיננו במהרה.

מצאתם טעות בכתבה? דווחו לנו >

1 תגובה
הכי מדורגות
חדשות ביותר ישנות ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות

אמן, ושלא יסכנו את החיילים ושישטחו לחלוטין כל אזור לפני שיכניסו לשם חיילים, שיהיה איכפת גם מהחיים של החיילים.

כתבות חדשות באתר

פתרון הדיור החרדי: החכמים מזהים את ההזדמנות במערב קריית גת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ישראל העבירה לארה"ב מודיעין על תוכנית איראנית חדשה לחסל את טראמפ
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
הישג ענק: לאומית שירותי בריאות דורגה במקום הראשון במידרג קופות החולים
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות
בזמן שמחירי המשלוחים עולים ברשתות השיווק, יש מי ששומרים על המחיר
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
צבא ארה"ב: "איראן לא שולטת במיצר הורמוז, ליווינו יותר משמונה מאות כלי שיט בהצלחה"
פיצוצים באיראן: ארה"ב מכחישה תקיפה; דיווחים על קואליציית מדינות מפרץ שתקפו באיראן
איש של אנשים: הסיפור מאחורי הלב הפועם של מלון נוף כינרת
מ
תוכן מקודם
בשיתוף המחלקה
המסחרית
ארגון לביא עתר לבג”ץ: להעמיד לדין את ח”כ קריב בפרשת הדלפת הפרוטוקול
סמוטריץ' מציג את משוואת ההרתעה: "מי שיתעסק עם ישראל – יפסיד קרקע לנצח"

הכתבות המעניינות ביותר

הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
הִילּוּלָא קַדִּישָׁא • הילולת הרב הקדוש רבי מאיר הלוי מאפטא זצוק"ל
טרגדיה באמצע השיעור: נפטר בעל הקורא של חסידות גור, הרב יידל טאוב ז"ל
חוק יסוד לימוד תורה אושר בוועדה: ש"ס ודגל התורה הסכימו לפשרה, אגודת ישראל מתנגדת
350 מיליארד שקלים להתעצמות: תוכניתו של נתניהו לעצמאות חימושית של חיל האוויר
הרמטכ"ל: מאות מטוסי קרב בכוננות מיידית, דרוכים לפקודת תקיפה באיראן
הידוק הקשרים המסחריים: ישראל והודו חתמו על תוכנית משותפת בתחום המכס
נתניהו למשלחת הסיוע בוונצואלה: "אתם משקמים הריסות וגם יחסים"
זכותו תגן עלינו: הסעות יופעלו לציון יום השנה לפטירת מרן הגרי"ש אלישיב זצ"ל
צפו: בתום מבצע נחשפו כלי נשק ועשרות כלי רכב לא תקינים בחברון
וואטסאפ

חדש באתר

P20250929DT-0337
ישראל העבירה לארה"ב מודיעין על תוכנית איראנית חדשה לחסל את טראמפ
87973395-01b0-4721-9f2b-1217c8f1619a-compressed
דובר חמאס חאזם קאסם נפצע קשה מאוד בניסיון חיסול ממוקד; שומר ראשו נהרג
צילום מסך 2026-07-10 022711
באורך 200 מטרים: הושמדו תשתיות תת-קרקע בכפר הטרור המבוצר בדרום לבנון
P20260626MR-02782
שיחת נתניהו-טראמפ: תיאום הדוק במפרץ ודרישה ישראלית לאזורי ביטחון בגבולות

המיוחדים

קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
קיפקעס | מי יקח קרדיט אחרי הכישלון ומי נעדר מהמחאה?
צילום מסך 2026-06-18 022446
הרבי מליובאוויטש עצר אותי ושאל שאלה ששינתה את חיי | ראיון מרתק
WhatsApp Image 2026-06-11 at 09.35
בוגרת הפרקליטות יוצאת למלחמה: "המדינה מענישה נשים חרדיות בגלל בעליהן"
WhatsApp Image 2026-06-08 at 10.08
רעידת אדמה משפטית: בוגרת הפרקליטות יוצאת למאבק נגד סנקציות הדיור - ומאיימת בבג"ץ

גלריות

מראות הילולת הצדיק מעג'ור צילום ארי קופרשטוק (24)
גלריה מסכמת: אלפים בהילולת הצדיק מעג'ור זצוק"ל
הכתרה של הגאון רבי הלל דייטש לרב שכונת אלעד (10)
הגאון רבי הלל דייטש הוכתר לרב שכונת אלעד החדשה
1O0A5337
שמחת בית מישקולץ: המונים בשמחת נישואי נכדת האדמו"ר ממישקולץ
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה -3-001 (66)
ממצא היסטורי וסגירת מעגל בקעמפ הראשי של רוסיה

עיתוני היום

דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם
דוכן העיתונים • כל שערי השבועונים על המסך שלכם

ברוכים הבאים!

לגלישה באתר נקי מפרסומות קופצות ובאנרים, היכנסו באמצעות חשבון הגוגל שלכם.

דיווח על סרטון

מה ברצונך למצוא?

יש לך משהו דחוף לומר לנו?

הדואר
האדום

צירוף קובץ עד גודל של 5 מגה
Hide picture