עימותים חריגים וחילופי אש בין חמושים לחיילי צה"ל בסוריה. במהלך פעילות קרקעית של כוח צה"ל מחטיבה 474 בעומק השטח הסורי מעבר למרחב החיץ, החלו חמושים לבצע ירי לעבר הכוח. החיילים שהיו עסוקים בפעילות להחרמת אמל"ח והשמדת תשתיות במרחב דרום סוריה, השיבו באש לעבר מקורות הירי וחיסלו מספר חמושים.
כלי טיס של חיל האוויר שהוזנק למקום סייע גם הוא בחיסול החמושים. הכוח שכאמור עסק בטיהור השטח מנשק ותחמושת, השלים את משימתו עבורה נכנס למרחב. בחסדי שמיים מרובים אין נפגעים בקרב הלוחמים של צה"ל.
כלי תקשורת בסוריה מדווחים על עשרה הרוגים ועוד כעשרים פצועים בעימותים בין חמושים לכוחות צה"ל באזור תסיל. על פי הדיווחים ההרוגים הם תושבי האזור הממוקם כ-11 ק"מ מזרחית למרחב החיץ. בסוריה מדווחים כי כוח צה"לי נקלע למארב במהלך פעילות באזור ואש נפתחה לעברו. מיד לאחר התקרית הגיב הכוח בירי לעבר החמושים ואף ביצע במקום ירי ארטלירי ותקיפות מהאוויר.
דובר צה"ל התייחס הבוקר לאירועים החריגים בדרום סוריה ועדכן כי "במהלך הלילה, כוחות חטיבה 474 פעלו במרחב תסיל שבדרום סוריה, החרימו אמצעי לחימה והשמידו תשתיות טרור".

"במהלך הפעילות, מספר חמושים ירו לעבר כוחותינו במרחב. הכוחות הגיבו לעברם בירי וחיסלו מספר מחבלים חמושים מהקרקע ומהאוויר. הכוחות השלימו את משימתם במרחב, אין נפגעים לכוחותינו".
בצה"ל הבהירו כי "הימצאות אמצעי לחימה בדרום סוריה מהווה איום על מדינת ישראל. צה"ל לא יאפשר קיום של איום צבאי בסוריה ויפעל נגדו".

ראש הממשלה ושר הביטחון הבהירו מספר פעמים כי לא יאפשרו לצבא סוריה להחזיק בנשק וחיילים באזור שמדרום לדמשק. הלילה פעלו הכוחות במרחב תסיל הממוקם דרומית מזרחית לקונייטרה מעבר למרחב החיץ.
התקרית של חילופי האש הלילה מגיעה לאחר סדרת תקיפות של חיל האוויר מוקדם יותר אתמול כנגד הבסיסים הצבאיים הסורים חמה ו-T4, לצד תשתיות צבאיות נוספות שנותרו במרחב דמשק.
כוחות צה"ל פועלים בצורה סדורה במרחב דרום סוריה לאורך החודשים האחרונים על מנת לוודא כי לא נשקף מהמקום איום ביטחוני על שטח מדינת ישראל. חיילי צה"ל מוצבים מעבר לגבול על מנת לאבטח את היישובים בצפון בכלל וברמת הגולן בכלל. בדרך כלל הפעילות של צה"ל אינה נתקלת בהתנגדויות חריגות ואיסוף האמל"ח מבוצע ללא התנגדות אלימה.
לפני תקופה הייתה תקרית נוספת בדרום סוריה בה חמושים ירו לעבר כוח צה"ל, גם באותו אירוע ב"ה לא היו נפגעים בקרב הכוחות שביצעו בתגובה ירי פגזים ותקיפה מהאוויר. בסוריה דיווחו על שבעה מחוסלים בתקרית.





















כשפועלים כמו שצריך כמו שהתורה הקדושה מצווה, אז יש סייעתא דשמיא מיוחדת