צביקה קליין, עורך הג'רוזלם פוסט והחשוד במגע עם סוכן חוץ בפרשת "קטארגייט", העניק הערב ל"פגוש את העיתונות" את הראיון הראשון שלו מאז נחקר באזהרה בשבוע שעבר. בראיון חשף קליין פרטים על החקירה המפתיעה, הכחיש בתוקף כל קבלת טובות הנאה, והביע חשש מהמחיר העיתונאי שעלול לשלם.
"לקחו לי את הטלפון, אני עם המכשיר של הבת של השכנים", סיפר קליין, והבהיר שלמרות שנחקר ביום שני האחרון, הוא עדיין לא קיבל את מכשיר הטלפון הנייד שלו בחזרה.
קליין תיאר את ההתפתחות הדרמטית שהובילה לחקירתו. לדבריו, הוא הוזמן למסור עדות, אך להפתעתו הפך לחשוד ונחקר במשך שעות ארוכות. "אשתי הייתה בחו"ל בגלל פטירת אמה, ושאלתי את השוטרים: 'מי יוציא את הילדים?'. הם אמרו שאני בא לתת איזו עדות כמה שעות."
לאחר שעות ארוכות של חקירה, שוחרר קליין בחצות ואמר לילדיו שהוא "עוזר למשטרה", בניסיון להגן עליהם מהאמת המורכבת.
"לא קיבלתי שום טובות הנאה"
העורך הכחיש בתוקף את הטענה המרכזית בתיק – שהיה חלק ממערך קבלת טובות הנאה מקטאר. "לא קיבלתי שום טובות הנאה. אגב, גם אף אחד לא הציע לי. הם שילמו את הטיסה לקטאר, אבל אני כתבתי בפירוש בכתבות שלי – הוזמנתי על ידי ממשלת קטאר", הדגיש.
קליין התייחס גם לטענת היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, שהזכירה בהודעתה המשותפת עם פרקליט המדינה עמית איסמן, כי החשודים היו "חלק ממנגנון של קבלת טובות הנאה מקטאר בעד קידום האינטרסים שלה". קליין שלל את הטענה מכל וכל.
"הקשר האחרון עם אוריך בנושא קטאר היה ב-2022"
בהתייחסו לקשר שלו עם יונתן אוריך, יועצו של ראש הממשלה ואחד החשודים המרכזיים בפרשה, קליין הבהיר כי "הקשר האחרון שלי עם אוריך בנושא קטאר היה ב-2022, ומאז לא הייתי בקשר עמו בעניין זה".
טענה זו עומדת בניגוד לחשדות שהועלו בתקשורת, לפיהם התקיים קשר מתמשך בין הצדדים בנוגע לקידום אינטרסים קטארים בתקשורת הישראלית.
"שרפתי קשרים, אשלם מחיר"
קליין הביע חשש מההשלכות המקצועיות שצפויות לו בעקבות הפרשה. "שרפתי פה הרבה מאוד קשרים ברמה העיתונאית, וכנראה אשלם איזה מחיר ברמת אנשים שינסו להתנקם בי על זה", אמר בכנות.
עם זאת, הדגיש העורך כי הוא רוצה ש"האמת תצא לאור", והוסיף: "ככל שהזמן עובר, אני מבין שאני ממש לא יודע את כל האמת" – רמז אפשרי לכך שהוא עצמו חש שנקלע לפרשה מורכבת ורחבה יותר ממה שהבין בתחילה.
פרשת "קטארגייט" נחשפה בשבוע שעבר, כאשר יונתן אוריך, יועצו הקרוב של ראש הממשלה בנימין נתניהו, ואלי פלדשטיין, דוברו לשעבר של נתניהו, נעצרו בחשד למגעים עם סוכן זר והדלפת מידע מסווג לקטאר.
בהמשך נעצר גם צביקה קליין, שנחשד כי במסגרת תפקידו כעורך הג'רוזלם פוסט, נפגש עם גורמים קטארים ופרסם כתבות בעיתון תמורת טובות הנאה. קליין שוחרר לאחר חקירה ומאז היה נתון במעצר בית, ממנו שוחרר לחלוטין ביום רביעי.
מעצר החשודים הוארך פעמיים על ידי בית המשפט, ולפי דיווחים, תיתכן הגשת כתבי אישום בפרשה בקרוב.





















יד השב"כ במעל
לולא היה עיתונאי דתי, היו עוצרים אותו?