לאחר הפגישה הדרמטית בבית הלבן בין נתניהו לטראמפ: גורמים רשמיים באיראן מסרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי הם מגיעים לשיחות העקיפות עם ארצות הברית, שצפויות להתקיים ביום שבת, "עם מעט ביטחון בהתקדמות התהליך וחשדנות עמוקה" בנוגע לכוונותיה של וושינגטון. הגורמים האיראניים ציינו כי הם מצפים לראות "מחוות ברורות" מצד ארה"ב, אשר יאפשרו את המעבר לשיחות ישירות בין המדינות.
דיפלומט במזרח התיכון, שהתראיין לרויטרס בנושא, הסביר כי איראן מבקשת מארצות הברית הקלה בסנקציות או הפשרה של כספים מוקפאים כתנאי להתקדמות לשלב השיחות הישירות. דרישה זו מצטרפת לחששות העמוקים שהביעו הגורמים האיראניים בנוגע למחויבותה של ארה"ב לתהליך השיחות.
הצהרות אלו מגיעות על רקע המאמצים הבינלאומיים לחידוש הסכם הגרעין עם איראן, אשר הוקפא לאחר פרישתה של ארצות הברית ממנו בשנת 2018 בהוראת הנשיא דונלד טראמפ. מאז, איראן הגבירה את פעילותה הגרעינית, תוך הפרה של מגבלות ההסכם המקורי, מה שהוביל להחרפת המתיחות באזור.
נותר לראות האם ארצות הברית תיענה לדרישותיה של איראן ותציע צעדי הקלה משמעותיים כתמריץ לקידום השיחות הישירות. הצלחת המשא ומתן תלויה במידה רבה בנכונותן של שתי המדינות להתפשר ולגלות גמישות, על מנת להגיע לפתרון מוסכם שיבלום את שאיפותיה הגרעיניות של טהראן ויחזק את הביטחון והיציבות במזרח התיכון. יש לציין כי במערכת הביטחון גוברת ההערכה כי ישראל עשויה להפתיע בתקופה הקרובה ולתקוף במידה והצדדים יקלעו למבוי סתום.




















