דיווח: ראש הממשלה ביקר ברצועת עזה אתמול ללא ליווי של נציג שב"כ. על פי דיווח של מיכאל שמש בכאן חדשות, הדבר מהווה צעד חריג לאור הנוהג בעבר שתמיד נציג של השב"כ היה שותף לביקורים של רה"מ באזורי הקרבות.
אתמול פורסם כי בוטל דיון ביטחוני שתוכנן להתקיים עם הצמרת המדינית וראש השב"כ לאחר הודעת שר האוצר כי לא יסכים להשתתף בישיבה אם רונן בר ינכח בה. מלשכת רה"מ נמסר כי הסיור אתמול היה סיור צבאי ולא סיור עם שב"כ. עם זאת נמסר כי לדיון הביטחוני שהתקיים בסיום הסיור כן זומן נציג של שב"כ. לשכת רה"מ טוענים עוד כי הדיון שבוטל אתמול לאחר האיומים של סמוטריץ' לא בוטל בגלל החרמה של רונן בר אלא מאילוצי לו"ז
בפסיקת בג"ץ שהוציא צו על תנאי כנגד פיטורי ראש השב"כ רונן בר נכתב מפורשות כי על הממשלה להמשיך להתנהל מולו כבשגרה.
ראש הממשלה בנימין נתניהו אמר בביקורו: "אני פה עם שר הביטחון, עם מפקדי צה"ל והלוחמים שלנו בסדיר, והמילואימניקים המופלאים. הם עושים פה עבודה נהדרת ברצועת עזה. הם מכים באויב – והחמאס יספוג עוד ועוד מכות. אנחנו עומדים על כך שהוא ישחרר את חטופינו ואנחנו עומדים על השגת כל יעדי המלחמה שלנו, ועושים את זה בזכות הלוחמים הגיבורים שלנו. פשוט עושים עבודה מופלאה".
"אני רוצה להגיד לכם על מה אנחנו נלחמים ולמה אנחנו נלחמים: זה פוסט שהוציא הרודן של איראן, האייתוללה חמינאי, היום, ובו הוא מסביר מדוע ישראל חייבת להיות מושמדת. הוא עושה את זה בזמן המשא-ומתן עם האמריקנים. אנחנו נלחמים על הקיום שלנו. אנחנו נלחמים על העתיד שלנו".
שר הביטחון ישראל כ"ץ: "אני נמצא פה ביחד עם ראש הממשלה, עם מפקדי וחיילי צה"ל שעושים עבודה מדהימה. המוצב הזה שאנחנו נמצאים עליו – הוא חולש על עזה, מכה בראשי המחבלים, פוגע בתשתיות הטרור ובאותו זמן מגן על הישובים הישראליים – זאת הדרך שאנחנו עושים וזה הלקחים שלנו".
"לעולם לא נאפשר לאויב מהסוג הזה לאיים על היישובים שלנו ועל האזרחים שלנו, ולכן המבצע שמתקיים כעת לוחץ את החמאס על-מנת קודם כל לשחרר את החטופים, וככל שהוא יתמיד בסרבנות שלו נלך ונעצים את המכות שהוא יספוג עד להכרעתו והחזרת כל החטופים".





















קצת מוזר שבתמונה רואים את הגב של רונן בר
לנתניהו יש הרבה כשלונות, אבל הפשע הגדול ביותר שלו ושל כל הממשלה הנוכחית הוא המאבק בשב”כ. מי היה מאמין שתבוא ממשלה שתקדש מלחמה על הארגון הסופר-קריטי הזה! והגיע הזמן שגם הציבור שלנו יפסיק למחוא כפיים בהתלהבות בכל פעם שההמשלה מסתכסכת עם ארגון נוסף, בתקווה.