בלשי מחוז מרכז תפסו אמש בחיפוש בבית בנתניה קוף מסוג למור קטה – מין הנמצא בסכנת הכחדה עולמית. זוהי הפעם הראשונה בישראל שנתפס קוף מסוג זה שהוחזק בבית פרטי בניגוד לחוק.
החיפוש בוצע בביתו של אחד החשודים במעורבות באירוע פלילי באבן יהודה. הבלשים תפסו בבית, נוסף לקוף, גם חוחיות, זיקיות מצריות, פוחלץ של צבי ישראלי, אקדח איירסופט וחומרים החשודים כסמים.
החיפוש התבצע במסגרת חקירה שנפתחה בעקבות אירוע פלילי. עם התקדמות החקירה עצרו בלשי יחידת לוחמה בפשיעה (יל"פ) מתחנת נתניה בסוף השבוע חמישה חשודים במעורבות באירוע, לאחר ששהו בבית מלון בטבריה. מעצרם הוארך בבית המשפט.
למקום החיפוש הוזעקו פקחי רשות הטבע והגנים, שלקחו לחזקתם את ערכי הטבע המוגנים להמשך טיפול.
מנהל תחום חיות בר בשבייה ברשות הטבע והגנים, אורי לניאל: "זו הפעם הראשונה בישראל שאנו מוצאים בבית פרטי למור – חיה מאוד מורכבת ורגישה לגידול שאסורה בגידול פרטי. זהו עוד מקרה חמור של התעללות בבעלי חיים".

לדבריה: "הלמור האומלל הוחזק בבדידות, בצורה לא נאותה וקיבל אוכל שאינו מתאים לו, זה פרט מבוגר ומצבו הבריאותי לא טוב. הלמור מקורו במדגסקר, בארץ הוחזק בעבר בגני חיות ופינות חי, היום כמעט כלל הלמורים מוחזקים בגני חיות בלבד. הזיקיות שנמצאו בתפיסה הן זיקיות עם פוטנציאל להיות מין פולש – שיכולות להזיק לטבע המקומי מאוד. נמשיך להציל כל חיית בר הנמצאת בשבייה בניגוד לחוק. מקרה זה רק מחזק את דרישתנו ארוכת השנים לשנות את מתחם הענישה כדי לייצר הרתעה".
משטרת ישראל ורשות הטבע והגנים מזכירה לציבור כי קופים מכל סוג הינם אסורים בהחזקה פרטית, אם ידוע לכם על אדם המחזיק חיית בר ללא היתר – התקשרו למוקד 100 של משטרת ישראל. אם נתקלתם בחיית בר במצוקה, יש להתקשר למוקד רשות הטבע והגנים במספר *3639. ברשות הטבע והגנים קוראים לציבור שהיה בקרבת חיות בר בצורה לא מוגנת להיבדק מחשש להדבקות במחלות זאונטיות כמו שחפת וכלבת שמסכנות חיי אדם.





















יש קפיצה מהירה מדי וללא אבחנה בשימוש המילה התעללות.
זו הגזמה גסה.