במהלך מסיבת העיתונאים שקיים הערב ציין נתניהו כי בקיבוץ 'עין השלושה' לא קרה כלום בשבעה באוקטובר. "יש שם נדמה לי יישוב אחד, עין השלושה, שלא קיבל את הדירקטיבה (הוראה שלטונית)", ציין נתניהו, לגבי ההוראה שניתנה ליישובים אחרים ביום הטבח שלא להתקרב לגדר. "יודעים מה קרה שם? כלום".
בקיבוץ הופתעו לשמוע את ההצהרה, שכן על פי תחקיר צה"ל, שלושה בני אדם נרצחו ב-7 באוקטובר בעין השלושה. ״הופתענו והזדעזענו מאי דיוקו הצורם של ראש הממשלה לפיו ״לא קרה כלום בעין השלושה״. מדובר באמירה מקוממת וקשה הפוגעת בזכר הנרצחים והקהילה כולה", הודיעו מטעם הקיבוץ.
"בבוקר הקשה ביותר בתולדות המדינה חברי כיתות הכוננות והתושבים עמדו בגבורה אל מול עשרות מחבלים שחדרו לשטח הקיבוץ, כך גם הוצג בתחקיר הצה״לי", הוסיפו בהודעה. "במהלך הקרב, נרצחו 4 תושבינו האהובים: רמי נגבי ז"ל, נועה גלזברג ז"ל, סילביה מרנסקי ז"ל ומרסל טליה ז"ל. הם לא כלום".
מהקיבוץ נמסר עוד כי ייתכן והכוונה בדברי ראש הממשלה הייתה לכך שפקודה קריטית לא הגיעה לצוות כרמל א', מה שייתכן ומנע אסון גדול אף יותר. אך עם זאת, אין בכך כדי להצדיק או לטשטש את עוצמת האסון שפקד את הקהילה.
"שנה וחצי אחרי, והעובדות צריכות להיאמר: מדובר באסון הכבד ביותר בתולדות המדינה. ורק ועדת חקירה ממלכתית תוכל לספק את התשובות ולהסביר- מה קרה ואיך", סיכמו מטעם הקיבוץ. "בשם המשפחות והקהילה כולה- אנו דורשים לתקן את הנאמר ולכבד את כבודם וזכרם של גיבורינו היקרים. אנו מזמינים את ראש הממשלה נתניהו להגיע לעין השלושה, להיפגש עם הקהילה ולשמוע את הסיפור של קיבוץ עין השלושה״.
מלשכת ראש הממשלה נמסר בתגובה: "ראש הממשלה מצטער על כך שדבריו בעניין קיבוץ עין השלושה לא הובנו כהלכה. ראש הממשלה התכוון לומר שאי-קבלת הדירקטיבה מהמערכת הביטחונית לא לפעול, היא זו שהובילה את אנשי הקיבוץ לפעול. תושבי הקיבוץ וחברי כיתות הכוננות לחמו בגבורה ומנעו את כיבוש הקיבוץ וטבח גדול. לא הייתה כוונה לומר שלא נרצחו כלל תושבים. ראש הממשלה דואב עם ארבע המשפחות שיקיריהן נרצחו בקיבוץ בשבעה באוקטובר, כמו גם עם יתר המשפחות שיקיריהן נרצחו ונפגעו בטבח בכלל היישובים".





















הם כל הזמן אומרים שרצח פה ושם ביו"ש זה שום דבר, וצריך להמשיך הלאה בלי לשבור את הכלים, ופתאום פה כל נפש זה עולם ומלואו (מה שנכון כמובן ופשוט ורק בגלל אידיוטים כמוהם צריך להבהיר את זה).
רשעים צבועים.
בסך הכולל נרצחו בגלל אוסלו יותר מבשביעי לאוקטובר (כולל השביעי לאוקטובר שהגיע בגלל אוסלו ושאף אחד לא ינסה להכחיש או להדחיק את זה), אבל על זה מבחינתם ניתן היה לעבור לסדר היום, ואלי אפילו להמשיך לנסות לדחוף להקמת ישות טרור עצמאית ביו"ש כמו בעזה. מנוולים אין מילים פשוט.
הדם על הידיים של אלה שדחפו אותנו למקומות האלה.