לאור המשבר בשיחות בין הסיעות החרדיות ליו"ר ועדת חוץ וביטחון יולי אדלשטיין על רקע חוק הגיוס, בתחילת השבוע הבא צפויה להתכנס ישיבה מיוחדת של מועצת חכמי התורה של ש"ס, המועצת תכונס על מנת לקבל הכרעות סופיות בנוגע לדרכי ההתמודדות עם כוונתו של ח"כ יולי אדלשטיין לקדם חוק גיוס עם סנקציות דרקוניות כנגד החרדים בכלל וכנגד לומדי התורה בפרט.
אתמול כונסה ועדת ראשי הישיבות לשמירה על עולם התורה בראשות הגאון רבי שמואל בצלאל, חבר מועצת חכמי התורה וראש ישיבת פורת יוסף. בוועדה דנו הרבנים בדרכי הפעולה אל מול המשבר בנושא חוק הגיוס.
כהכנה לכינוס מועצת חכמי התורה של ש"ס כונסה אתמול ישיבה מיוחדת של חברי סיעת ש"ס, שם הציג בפניהם יו"ר הסיעה ח"כ אריה דרעי את מצב העניינים בסוגיה.
גורמים בכירים העוסקים בנושא אמרו אתמול (רביעי) לעיתון 'הדרך': "מדובר בהתנהלות שערורייתית וביזיונית. לאורך כל הדרך הענקנו תמיכה נחרצת לליכוד ולממשלה, תוך הבנה ברורה כי נושא מעמד בני הישיבות יוסדר כפי שנחתם בהסכמים הקואליציוניים על דעת כל חברי הקואליציה".
עוד נטען כי "למרבה הצער במהלך השבוע האחרון לא רק שלא חלה התקדמות בנושא, אלא שחלה נסיגה משמעותית. יולי אדלשטיין מתנהל בבריונות ובכחש, ולאחר תקופה שניסה להציג כביכול פניו להסכמות, ברגע האמת, הוא חשף את פרצופו האמיתי, כמי שמעוניין מסיבות שאינן ענייניות להטיל גזירות קשות על עולם התורה".
הגורמים בש"ס הפנו אצבע מאשימה כלפי ראש הממשלה בנימין נתניהו ואמרו כי "הבעיה העיקרית היא שראש הממשלה נתניהו עד כה לא עשה דבר בנושא. הבעיות ידועות כבר זמן רב, התרענו שוב ושוב, כי לא נוכל לעבור לסדר היום, וכי מועד ההכרעה מתקרב, אך נתניהו בחר להתעלם מכך, ולא להיכנס לעובי הקורה. המצופה הוא שראש הממשלה יטיל את כל כובד משקלו ויעשה סדר במפלגתו ובקואליציה, כדי לוודא שהחוק יעבור בהקדם. במידה ולא יעשה זאת, האחריות תהיה עליו. צר לנו שאנו מגיעים לידי כך".
במקביל, עיתון 'הדרך' של תנועת ש"ס יוצא הבוקר במתקפה חריפה כנגד יו"ר ועדת חוץ וביטחון, ח"כ יולי אדלשטיין. בשער העיתון נכתב תחת הכותרת: "מורת רוח מהפרת הסיכומים בחוק להסדרת מעמד בני הישיבות", כי "בהתנהלות שערורייתית ובניגוד להסכמות מוקדמות, יו"ר ועדת חו"ב ח"כ יולי אדלשטיין מתכוון להציג חוק הכולל סנקציות דרקוניות על עמלי התורה, מה שהבהיר כי בליכוד לא מעוניינים בהסדרת מעמד בני הישיבות. מרנן ורבנן רבותינו מורי ומאורי דרכנו מועצת חכמי התורה שליט"א יתכנסו להחליט על המשך דרכה של תנועת ש"ס בממשלה ובקואליציה".
היום אחר הצהריים צפויה להתכנס ישיבה של מועצת גדולי התורה של אגודת ישראל בה ידונו כ"ק האדמו"רים שליט"א בדרכי הפעולה אל מול גזירת הגיוס המרחפת מעל עולם התורה, כמו כן יוכרעו הצעדים בהם ינקטו חברי הכנסת החרדים.
במקביל, בשעות אחר הצהריים צפויה להתקיים פגישה בין ראש הממשלה, יולי אדלשטיין, אריאל אטיאס ומזכיר הממשלה יוסי פוקס. בפגישה שעלולה להיות מכרעת ינסו לגבש מתווה מוסכם על הצדדים. עם זאת לא ישתתפו בפגישה גורמים מיהדות התורה, ולא לחינם, מבחינתם ההליכה לפיזור הכנסת כמעט סופית ומוחלטת.





















דרעי יקבע. כרגיל. כמו שקבע באוסלו וגרם לשפיכות דמים נוראה. הוא זה שקובע תמיד… אולי הוא רוצה ממשלת שמאל עם יאיר גולן שר"י???!
מה הבעיה בממשלת שמאל? אם זה שיסדר את בחורי הישיבות זה מה שצריך, מה אנחנו חייבים לנתניהו? למה כל מי שבקואליציה מקבל כל מה שהוא רוצה חוץ מהחרדים, אולי צריך פעם אחת להקים ממשלה עם השמאל רק כדי שיראו שאנחנו לא בידיים של אף אחד…