במערכת הביטחון מעלים הבוקר חשש כבד: אחד מהטילים ששוגרו מאיראן לעבר ישראל ככל הנראה הכיל ראש קרב מתפצל, שהוביל לפגיעות במספר מוקדים בגוש דן – כך מאשרים שני מקורות ביטחוניים לגלי צה"ל.
לדברי גורמי ביטחון, ייתכן שמדובר בגרסה מתקדמת של פצצת מצרר – טיל אחד שנושא בתוכו כמה מטענים קטנים, שמתפזרים עם הפיצוץ הראשוני ויוצרים מספר מוקדי פגיעה עצמאיים."הטיל התפצל בזמן המעוף או סמוך לקרקע – והתוצאה: מספר זירות נפילה באור יהודה, יפו, סביון ועוד מוקדים ברחבי גוש דן," הסביר גורם צבאי בכיר.
צוותי חיל האוויר וסילוק פצצות הוקפצו למספר זירות, שם אותרו חלקי חימוש קטנים דמויי טילים קצרי טווח. תושבים דיווחו על פיצוצים משניים וחרדות קשות – חלק מהרחובות נסגרו לתנועה.
פיקוד העורף הנחה את התושבים שלא להתקרב לאזורים מגודרים, והזהיר כי ייתכן וחלק מהחימושים לא התפוצצו בפגיעה הראשונית.
בצה"ל בודקים אם מדובר בטכנולוגיה חדשה בצי האיראני – או בניסוי של דגם שכבר הופעל בעבר בזירות כמו סוריה או תימן. לפי הערכות, ייתכן שמדובר בראש קרב שמכיל 4–6 מטעני משנה, מה שיכול להסביר את ריבוי הפגיעות."אם יתברר שאיראן שילבה נשק מצרר באוכלוסייה אזרחית – זו תהיה הסלמה חמורה מאוד מבחינת החוק הבינלאומי," אומר גורם צבאי.
מיקומי פגיעה שאותרו:
-
אור יהודה – פיצוץ סמוך למגרש כדורגל.
-
יפו – נזק לרכב ותחנת דלק.
-
סביון – מטען חדר לגינת מגורים.
-
קריית אונו – דיווח על חפץ חשוד שהתפוצץ באוויר.





















טיל מתפצל "עבירה חמורה על החוק הבן לאומי"..
כאילו טיל רגיל זה טיול בפארק
חייבים לחסל את מנהיג האכזרי מהר אחרת יהיה מצב שונה לגבי מדינה