יו"ר ש"ס, חבר הכנסת אריה דרעי, פרסם היום הבהרה בעקבות הביקורת הציבורית החריפה שנשמעה לאחר ראיון שהעניק לערוץ 14, בו צוטט כאומר ש"טבח השבעה באוקטובר הציל את עם ישראל".
לדברי דרעי, הכותרת שפורסמה הייתה מנותקת מהקשרה, ואינה משקפת את כוונתו האמיתית.
"אין ולא הייתה כל כוונה מצידי להמעיט חלילה בגודל האסון הנורא שפקד את עמנו בשבעה באוקטובר – שבר עמוק שממנו טרם התאוששנו", כתב.
דרעי ציין כי מאז מתקפת הטרור הרצחנית של חמאס, הוא פועל ללא לאות למען משפחות הנפגעים והחטופים: "אני מקדיש אינספור שעות להשבת החטופים וסיוע לנפגעים, בליווי אישי וקרוב."
בנוסף, הבהיר כי דבריו לא נועדו להקל על חומרת המחדל הביטחוני, וכי יש לחקור אותו לעומק: "המחדל חייב להיחקר עד תום – ואיש לא צריך להיות פטור מאחריות."בהבהרתו הסביר דרעי כי התכוון לכך שהטבח הנורא "פקח את עיני העם והממשלה להבין את עומק הסכנה" הנשקפת מארגוני הטרור: "מה שבעבר נחשב לתיאוריה – התגלה כמציאות מסוכנת. זה חייב אותנו לפעול בתקיפות נגד חמאס, חיזבאללה, סוריה ואיראן."
דרעי התייחס גם למה שכינה "הישגים היסטוריים" שהושגו מאז: "עם ישראל קם כלביא בזכות תעצומות הנפש וסייעתא דשמיא גדולה. הגענו למיגור תשתיות טרור ולהשמדת פרויקט הגרעין האיראני."
בסיום דבריו הביע דרעי צער בפני כל מי שעלול היה להיפגע מהציטוטים שפורסמו: "אני מקווה שדבריי יובנו מתוך כאב, מחויבות ושותפות עמוקה."





















כאחד ששמע את הראיון המלא ינון מגל סוג של הכריח אותו לומר את זה תוך כדי שהוא מנסה מכמה כיוונים לכן כל מי שתופס את האמירה הזאת כבכוונה לא שמע את הראיון (כמו שבד"כ קורה בתקשורת הישראלית המנותקת)
זה לא תירוץ ולא פוטר אותו מאחריות על כל מילה שיוצאת מפיו, עם כל הכבוד!!!
צריך להיזהר לא ליפול למלכודת של אף אחד
אם זה קרה אפילו לאריה דרעי, אז כנראה שזה לא קל, וזה לא מחייב אותו בשום אחריות אני מייד ששמעתי את זה ירדתי לסוף דעתו והבנתי את כוונת דבריו. ומי שבכל זאת מתעקש כנראה שיש לו כבר אינטרסים אחריןם בהתעקשות