ארה"ב בנתה דגם כמעט מושלם של המתקן בפורדו במעבה האדמה בשטח ארצות הברית כדי לבצע עליו ניסויים לפני התקיפה האמיתית באיראן. כך פורסם היום בערוץ 14.
הדגם נבנה ככל הנראה במתקן הביטחוני NNSS שבנבדה, שם המסלע דומה מאוד בתכונותיו לזה שבפורדו המקורית. מפציצים אמריקניים הטילו על מתקן הדמה מפצחות בונקרים כבדות מסוג GBU-57, וחקר הביצועים העלה שהוא נהרס.
על פי הדיווחים, הניסוי הזה נתן לאמריקנים ביטחון רב ביכולת הביצוע שלהם, ושיחק תפקיד מרכזי בהחלטה הסופית של הנשיא טראמפ להורות על התקיפה, לאחר שהביע בדיונים הפנימיים חשש שהפצצות לא יעשו את העבודה.
בשורה התחתונה, כפי שקבעה היום הוועדה לאנרגיה אטומית הישראלית, נראה שיכולות הגרעין של איראן הוסגו לאחור בכמה שנים לפחות, אולם יהיה צורך לעסוק בפיקוח מתמיד סביב ניסיונות להקים את המתקנים מחדש.





















האמריקנים עובדים בגדול, צריך לקחת הנקודה הזאת.
לא מנסים לפרק הרים אידיוטים, חבל על התחמושת וההוצאות והתוצאות וזה יכול לגרום לרעידת אדמה. מפרקים הכל בידיים.
בהנחה וזה נכון . אזי מדובר בשאפו ענק על ההכננות המוקדמות והניסויים המוקדמים . כדי לוודא הצלחת הפרוייקט . זה פשוט מטורף .ועכשיו אני וכל ישראל ועולם בכלל יכולים להיות בוודאות די גבוהה על הצךחת ההשמדה או גרימת נזק בלתי הפיך . הדבר היחיד שקצת מפחיד אותי בפורדו. זה האם התוואי התת קרקעי באמת ידוע ??