בסוכנות הידיעות רויטרס נחשף כי במהלך תשעת החודשים האחרונים נעצרו יותר מ-500 מאנשיה של מפלגת האופוזיציה המרכזית בטורקיה, מפלגת העם הרפובליקאית (CHP), במסגרת חקירה נרחבת שהחלה באיסטנבול והתפשטה ברחבי המדינה.
הנשיא ארדואן מתאר את החקירה כמאבק במבנה מושחת שהוא מכנה "תמנון שזרועותיו נמתחות בתוך טורקיה ומחוצה לה". הוא ושליחיו טוענים כי מדובר בתהליך משפטי עצמאי, לא פוליטי, אך מבקריו טוענים שמדובר בכלי דיכוי שנועד לסלק יריב פוליטי מרכזי ולחזק את שליטתו רבת השנים של ארדואן.
החקירה מלווה בגל מעצרים חסר תקדים של נבחרי ציבור מכהנים, בהם 14 ראשי ערים מה-CHP, ובמיוחד אקרם אימאמולו, ראש עיריית איסטנבול ואחד מיריביו הבולטים של ארדואן. אימאמולו נעצר במרץ וממתין למשפט בגין אישומי שחיתות שהוא מכחיש. מעצרו עורר את גל המחאות הגדול ביותר במדינה מאז 2013.
למרות שהבחירות הבאות צפויות רק ב-2028, הערכות הן כי ארדואן יפעל להקדמתן או לשינוי חוקתי שיאפשר לו להתמודד שוב, ולכן החקירה נתפסת על ידי מתנגדיו כחלק ממאמץ לחסל פוליטית את המועמד המוביל.





















אין אדם יודע עתיו ורגעיו..