איראן מתמודדת בימים האחרונים עם מצוקה קשה: מחסור חמור במים. הרשויות קצבו את סך הליטרים המותרים בשימוש לאדם עד 130 ליטר מים ליום כולל מקלחות, ניקיון, כביסה וכמובן שתייה. באיראן דווח בימים האחרונים על מחסור חמור במים וירידה משמעותית בלחץ המים בברזי הבתים.
שר האנרגיה של איראן התריע אתמול כי ישנם אזרחים איראניים שמבזבזים מים וחוצים את כמות ה-200 ליטר ליום. בהודעה לתקשורת איים כי הרשויות ימצו את הדין עם פורעי החוק. הוא הבהיר כי על מבזבזי המים יוטלו קנסות ואם הדבר יימשך ינתקו להם את החשמל.
על מנת להסביר את הסיבות למשבר החדש במדינה המוכה טען השר האיראני כי הסיבה לירידה בלחץ המים בצינורות האספקה לבתים נובעת מבלאי של תשתיות המים שלא טופלו במשך שנים, דבר המוביל לפיצוצי צנרת ואובדן כמויות מי שתייה.
לפחות 53 ערים ב-25 מחוזות באיראן מתמודדים עם המחסור במים וטרם ברור מתי יימצא פתרון לבעיה. בנוסף לבעיות התשתית הקשות באיראן, המדינה נמצאת בשנה חמישית ברציפות של בצורת ומחסור בגשמים.
ברחבי איראן ובמיוחד בבירה טהרן מתבצעים ניתוקים יזומים של אספקת המים על ידי הרשויות. הרשויות באיראן סירבו בתחילה להתייחס לטענות על לחץ מים נמוך בברזים ועל ניתוק הבתים ממי שתייה. רק לאחר ימים ארוכים של מצוקה של האזרחים החלו להתייחס לאירוע.
במקביל, כפי שהיה עוד לפני התקיפה הישראלית על איראן לפני כחודש, קיים מחסור חמור בחשמל באיראן. משבר האנרגיה מוביל גם השבוע לסגירה של משרדי ממשלה רבים בניסיון לחסוך בחשמל. מחוזות רבים הודיעו על סגירת משרדי ממשלה, בנקים וחברות ביטוח.
דוברת הממשלה באיראן פאטמה מוהג'ראני, התייחסה להחלטה לסגור את משרדי הממשלה על מנת לחסוך בחשמל ומים וכתבה: "בהחלטת הממשלה, ובשל החום הקיצוני המתמשך והצורך לחסוך במים ובחשמל, הוכרז יום רביעי, 1 באוגוסט, כחג במחוז טהרן. זוהי הזדמנות לנוח, לצאת לטיול קצר או להיות עם המשפחה; כמובן, תוך שמירה על אמצעי זהירות וחיסכון באנרגיה"
חשבון ה-X בפרסית המזוהה עם המוסד לועג הערב לאיראנים וכותב: תנו לאנשים מים נקיים וזורמים עכשיו!






















תודה רבה השם
איך היו מכניעים פעם עיר ? מצור! מנתקים להם את המים והאספקה.
הקב"ה עושה זאת בשבילנו.