גורמים בתימן מדווחים על עשרות מקרי חטיפה שבוצעו על ידי המורדים החות'ים במחוז איב שבדרום המדינה מאז חודש מאי. שר התקשורת של הממשלה התימנית המוכרת בינלאומית, מועמר אל-איריאני, מסר כי במהלך שלושת החודשים האחרונים נרשמו למעלה מ-65 מקרים של חטיפות אזרחים באזור.
לדברי אל-איריאני, בין הנחטפים נמנים שייח'ים, פעילים חברתיים, אנשי דת, אקדמאים, רופאים, מהנדסים, עורכי דין ומחנכים. "מדובר בניסיון נואש לשבור את אנשי המחוז ולשעבד אותם בכוח", אמר השר. עוד ציין כי "הקמפיין הזה משקף את מצב הפאניקה והבלבול שחווה הקבוצה, זאת בצל קריסה של זרועות פרו-איראניות דומות באזור, ואת החשש שלה לפגוש את אותו גורל".
אל-איריאני קרא למנהיגים המקומיים ולשייח'ים במחוז "לא לאפשר לחות'ים לפעול במחוז ולגרור אותו למרכזי מעצר". לדבריו, "ההיסטוריה לא תרחם על אלו שהזניחו את האחריות הלאומית שלהם".
ברקע הדברים, הרשת התימנית לזכויות אדם פרסמה החודש דיווח ולפיו בין 1 במרץ ל-20 ביולי תועדו 83 מקרי חטיפה ומעצר של אזרחים במחוז איב. מהנתונים עולה כי בין הנפגעים היו 22 מחנכים, 12 תלמידים ושלושה ילדים. בנוסף, נטען כי החות'ים הקימו 12 בתי כלא סודיים במחוז, שבהם מתבצעים עינויים.
הדיווחים מצטרפים לשורת התרעות מצד ארגוני זכויות אדם הפועלים באזור, לנוכח החרפת האלימות נגד אזרחים באזורים שבשליטת החות'ים.




















