ראש הממשלה, בנימין נתניהו ונשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, שוחחו היום (שני) בפעם השלישית בשלושת החודשים האחרונים. עיקר השיחה נסוב סביב פעילות ישראל בסוריה והשלכותיה על היציבות האזורית.
לפי דיווח של גופים בינלאומיים, פוטין קרא לישראל להפסיק את התקיפות בשטח סוריה ולהקפיד על שמירת ריבונותה ושלמותה הטריטוריאלית של המדינה. כמו כן, הוא הביע חשש מהרחבת המעורבות הישראלית במדינה, וביקש להגביר את שיתוף הפעולה הביטחוני עם מוסקבה.
נתניהו, מנגד, הדגיש כי ישראל תמשיך לפעול למניעת התבססות איראנית בסוריה, וכן תבלום כל ניסיון להעברת נשק לחיזבאללה. הוא הגדיר את הסוגיה כקו אדום מבחינה מדינית וביטחונית.
השיחה נערכה על רקע פעילות צה"ל בסוריה בתקופה האחרונה, בעיקר בעקבות תקריות באזור א-סווידא שבדרום המדינה, שם התרחשו עימותים בין גורמים סוניים למחוז הדרוזי המקומי.




















