רעידת אדמה בעוצמה 8.8 בסולם ריכטר פקדה הלילה (רביעי) את חצי האי קמצ'טקה שבמזרח רוסיה. בעקבות הרעידה נגרם צנאמי עם גלים בגובה של עד 4 מטרים. מדינות רבות סביב האוקינוס השקט פרסמו אזהרות פינוי בעקבות חשש מפני הצפות.

ההרס בקמצ'טקה
רוסיה, יפן, סין, פרו, אקוודור, אלסקה, הוואי, גואם ואיי מריאנה הצפוניים נמצאות בסיכון לספיגת גלי צונאמי משמעותיים. התרעות הצונאמי התרחבו גם לחופים המערביים בארה"ב: רשויות החירום בקליפורניה הנחו תושבים לצאת מהמים ולהתרחק מקו החוף. התראות פורסמו גם באלסקה, הוואי אורוגון וושינגטון.

רעידת האדמה בעוצמה 8.8 שאירעה מול חופי קמצ'טקה הייתה החזקה ביותר באזור מאז 1952, כך לפי השירות הגיאופיזי של האקדמיה הרוסית למדעים. בהודעה שפרסם המכון נמסר כי בעקבות העוצמה החריגה של הרעש, צפויים רעשי משנה חזקים – בעוצמה של עד 7.5 – שימשיכו לפחות במשך חודש נוסף.
השירות המטאורולוגי של יפן: אזהרה לצונאמי גדול בתוקף עד יממה לאחר רעידת האדמה הלילה
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ: כתב ברשת החברתית: "עקב רעידת אדמה אדירה שהתרחשה באוקיינוס השקט, אזהרת צונאמי בתוקף לתושבי הוואי. אזהרת צונאמי בתוקף באלסקה ובחוף האוקיינוס השקט של ארצות הברית. גם יפן מופיעה בדרך. הישארו חזקים והישארו בטוחים!"
רעידת האדמה בקמצ'טקה הובילה לקריסת קיר במבנה המשמש כגן ילדים, לא היו נפגעים באירוע.






















צריך לעביר תצונמי למקרון שישטוף אותו בעה