גורם מדיני תקף היום (ראשון) בחריפות את הרמטכ"ל אייל זמיר ואת צמרת הצבא, בנוגע לאסטרטגיית הלחימה בעזה.
"אם הדרג המדיני יקבל את התוכנית שצה"ל דוחף אליה, המלחמה בעזה תימשך עוד הרבה מאוד זמן ללא הכרעה", אמר הגורם לחדשות 14. "בתוך הצבא אין היום אף גורם בכיר שמצדד באלטרנטיבה של הכרעה – זה נובע מרוח המפקד של הרמטכ"ל זמיר, ומהחשש של קצינים בכירים לחלוק עליו".
על פי הדיווחים, גם בדרג המדיני אין כרגע נחישות ללכת למהלך להכרעת חמאס, ולכן קל להם יותר לגלגל את האחריות על צה"ל. הקבינט שיתכנס בימים הקרובים יצטרך להחליט בין שתי אופציות: הכרעה – כיבוש הרצועה ומיטוט חמאס; או התשה – כיתור העיר עזה ומובלעות חמאס הנוספות, והמשך הלחימה בעצימות נמוכה עד מועד לא ידוע.





















צריך לעשות שיקול קשה ואמיתי. להעריך כמה לוחמים סביר שיהרגן על מנת לחסל את חמאס באפשרות אחת – נאמר – מצור. וכמה חיילים סביר שיהרגן באפשרות השנייה – כיבוש מלא. במידה ויותר לוחמים נהרגים מאשר חטופים באחת האפשרויות – אז ללכת על האפשרות השנייה. הכל על בסיס הערכה ומתוך הבנה שהמציאות חזקה יותר מהמחשבות שלנ