המשטרה ערערה מוקדם יותר היום (ראשון) על החלטת השופט מנחם מזרחי בשבוע שעבר להתיר ליועצו של ראש הממשלה יונתן אוריך לחזור לעבוד בלשכת ראש הממשלה.
כזכור, במסגרת התנאים המגבילים שהוטלו על אוריך בעקבות חקירתו במעורבות בפרשיית 'קטרגייט', נאסר עליו ליצור קשר עם לשכת רה"מ וכל המעורבים בפרשה. השופט מזרחי טען בדיון ביום חמישי כי "לא הוצגה כל ראיה, ולו ברמה של חשד סביר, לקיומה של כוונה ישירה או עקיפה לפגיעה בבטחון המדינה".
במהלך הדיון מתח השופט שוב ושוב ביקורת חריפה על התנהלות המשטרה בפרשה. בין היתר שב השופט והעריך כי הפרשה לא תבשיל לכדי כתב אישום, כפי שכבר רמז בעבר: "יגיע היום, לדעתי הוא לא יגיע, שאתה תצטרך לעמוד פה ולתת תשובות".
עוד טען השופט כי הדרישה למנוע פגישה בין אוריך לרה"מ יוצאת דופן. לדבריו, "בתיק קיימת אפליה מוזרה, בלתי מוסברת, חסרת כל היגיון: נציג היחידה החוקרת אישר שביחס לחשוד אלי פלדשטיין, לא חלים כלל תנאים מגבילים בתיק זה למעט איסור יציאה מן הארץ. פלדשטיין רשאי ליצור קשר עם כל המעורבים האחרים, לרבות עם ראש הממשלה, אך למרבה הפליאה מבקשים, שדווקא החשוד (אוריך) לא ייצור קשר עם ראש הממשלה או עם האחרים". בעקבות הדברים, השופט הודיע כי אוריך יוכל להיפגש עם ראש הממשלה.
בערעור של המשטרה בתגובה לדברי השופט נכתב כי "מחומר הראיות עולה כי ראש הממשלה לא היה מודע לעיסוקו המלא של אוריך מול קטאר, לא הוצגו בפניו הראיות המבססות את פרטי עיסוקו זה והיקפו ואת החשש העולה לביטחון המדינה, ואין בעדותו כדי להשליך על החשד".
עורכי הדין של יונתן אוריך בתגובה: "כל מי שקורא את הערר שהגישה המשטרה מבין שהוא הוגש לצרכי תקשורת. אוריך הוא היחיד בתיק הזה שמנוע מיצירת קשר עם ראש הממשלה וסביבתו".
מטעם אוריך נמסר: "בעזרת השם אחזור לעבוד למען ראש הממשלה ואמשיך לתרום למען מדינת ישראל".




















