מסמך שפורסם הערב (ראשון) בכלי התקשורת מודה באופן כללי כי מבצע מרכבות גדעון נכשל – ולא הצליח להשיג את מטרותיו.
מדובר במסמך של מרכז הלמידה המבצעית של זרוע היבשה בצה"ל. במסמך שנכתב על ידי קצינים בכירים מאוד בצה"ל בימים האחרונים, נטען בין היתר כי ישראל פעלה בשלומיאליות, סיפקה לאויב משאבים וניהלה את המבצע ללא ממד זמן וניהול משאבים.
על פי המסמך, כוחות צה"ל נשחקו, ושיטות הלחימה במבצע מרכבות גדעון לא תאמו את תורת הלחימה הצה"לית. "מטרות המלחמה לא הושגו: חמאס לא הוכרע צבאית ושלטונית, החטופים לא הוחזרו (בעסקה או מבצע)", נאמר במסמך. יחד עם זאת, בשורת ההישגים נכתב: "השמדה מוחלטת של תשתיות חמאס במרחב הפרימטר ומעבר; פגיעה אנושה בחמאס – פעילים ותשתיות; פגיעה בהנהגת חמאס בדגש על סינוואר; החזרת גופות חטופים".
מפורום המפקדים והלוחמים במילואים נמסר בתגובה למסמך: "המסמך שנחשף היום מוכיח: מה שאמרנו מהיום הראשון – הדרך הנוכחית לא מובילה לניצחון. אנו בפורום המפקדים במילואים שבים ומתריעים: קודם כל חייבים לעצור את מבצע מרכבות גדעון ב'. יש להפיק את הלקחים, לסגור את המים והחשמל, להטיל מצור אמיתי ורק לאחר מכן להכניס את כוחות צה"ל לשטח".
"המסמכים הפנימיים של צה"ל אומרים זאת בצורה ברורה. ההיגיון הצבאי אומר זאת בצורה ברורה. מי שנכנס בלי מצור אמיתי – שולח את החיילים להילחם מול אויב מחוזק, במנהרות, בלי סיכוי להכרעה", הוסיפו מטעם הפורום. "אנחנו קוראים לראש הממשלה בנימין נתניהו ולשר הביטחון ישראל כ"ץ: עצור את המבצע. הטֵל מצור אמיתי. הצעד הזה בלבד יפתח את הדרך להכרעה ולשחרור החטופים".






















בסד, טיפשות לפרסם כזה דבר.
חבל על הרוק עובדים עלינו בעיניים שנתיים בעזה ומחמשים ומאכילים את אויבנו באוכל הכי טוב ומשובח ומצפים להשמדה וניצחון …ישראבלוף2025