"איראן אינטרנשיונל", דיווח בחמישי כי טהרן ביצעה ניסויי טילים באזור הבירה, חבר פרלמנט האיראני מוחסן זנגנה – טען כי מדובר מדובר בטיל בין-יבשתי. "לפני שני לילות בדקנו את אחד הטילים המתקדמים ביותר במדינה, שלא נוסה עד כה והוא הצליח". במקביל, המועצה העליונה לביטחון לאומי באיראן בראשות הנשיא קבעה היום להשעות לאלתר את כל שיתוף הפעולה עם הסוכנות הבין-לאומית לאנרגיה אטומית.
בצל המתיחות עם ישראל, ציין חבר הפרלמנט: "אפילו בנסיבות אלה אנחנו עורכים ניסוי ביטחוני בטיל בין-יבשתי". נשיא איראן מסעוד פזשכיאן טען היום כי ארצו תוכל להתגבר על כל סנקציה שתוטל עליה, אחרי שמועצת הביטחון של האו"ם החליטה אמש שלא לאמץ הצעת החלטה שתסיר באופן מוחלט את הסנקציות מאיראן.
"באמצעות ה-'snapback' הם חוסמים את הדרך, אבל המוחות הם אלה שפותחים אותה", אמר הנשיא לטלוויזיה הממלכתית בטהרן. לדברי פזשכיאן, "הם לא יכולים לעצור אותנו. הם יכולים לתקוף את מתקני הגרעין שלנו בנתנז או פרודו, אבל לא מבינים שמי שבנו ויבנו אותם מחדש הם בני אדם".
בסוכנות "פארס" האיראנית נכתב כי עצם זוהר נראה בכמה אזורים וכי לפי גורם ביטחוני במחוז גולסתאן מדובר בבדיקת מערכות פנימיות ומידע נוסף יפורסם בהמשך במידת הצורך. גם נציג מסמנאן צוטט בדיווחים האיראניים מאשר כי מדובר בבדיקת מערכות פנימיות





















הם מנסים למשוך את תשומת הלב אליהם ואז המצריים הבוגדים יתקפו אותנו, הם בשיתוף פעולה מלא
כול הכבוד שיש אותכם בכול מקום כשר (וגם העסקן)