עשרות רחפנים חצו בימים האחרונים את הגבול ממצרים לשטח ישראל, מעל יישובי המועצה האזורית רמת נגב. התופעה, שנמשכת כבר חודשים, הפכה לדבר שבשגרה עבור תושבי האזור – אך בשבת האחרונה דווח על שיא חריג, שתואר על ידי התושבים כמעין "רכבת אווירית".
לדברי גורמי ביטחון, הרחפנים משמשים בעיקר להברחות אמצעי לחימה וסמים, ומספקים למבריחים יתרון של טווח ובטיחות מבלי להיחשף סמוך לגדר. בעוד שבעבר נעשה שימוש ברחפנים גדולים המסוגלים לשאת עשרות קילוגרמים ואף בעלי חיים, כיום נעשה שימוש ברחפנים קטנים יותר – אך עדיין כאלו היכולים לשאת מטענים משמעותיים.
אור אבו, תושבת מושב קדש ברנע, סיפרה לוינט כי תופעת הרחפנים הפכה יומיומית: "בשעה 04:00 התעוררתי כששמעתי רחפן מחוץ לחלון. אנחנו יודעים ששום דבר טוב לא יוצא מזה. מה שתפסו זה טיפה בים". לדבריה, התחושה היא של אובדן שליטה: "עדיין לא מבינים את גודל האירוע. הנשק הזה מגיע לעבריינים או לטרוריסטים, וזה מסכן את החיים של כולנו".
כרמל צוק, תושב באר מילכה, תיאר את המראות: "הרחפנים חוצים את הגבול, נראים מעל ראשי הילדים, חוזרים מהצד המצרי עמוסים בציוד. זה מטר מהבית שלנו – לא בגבול. אנחנו חיים בחוסר ביטחון מוחלט".
ברקע הזיכרון הקשה ממתקפת חמאס, תושבים רבים חוששים שהרחפנים ישמשו בעתיד גם למטרות טרור ישיר. "אסור לנרמל טפטוף רחפנים כפי שנרמלנו קסאמים מעזה", הזהיר ראש המועצה האזורית רמת נגב, ערן דורון. "לא ירחק היום והם ישמשו במכת פתיחה לחדירה ליישובי פתחת ניצנה".
למרות מאמצי לוחמה אלקטרונית, בצה"ל מתקשים להתמודד עם התופעה. אמנם מצרים יורים לעיתים לעבר הרחפנים, אך ברוב המקרים לא מצליחים ליירטם. גם כתבי האישום שהוגשו בישראל נגד מבריחים – חלקם תושבי יישובים בדואיים – נחשבים לטיפה בים בהשוואה להיקף הפעילות בפועל.
בינתיים, תושבי רמת הנגב מוצאים עצמם מתמודדים מדי יום עם זמזום הרחפנים מעל ראשם – ועם תחושת חוסר ביטחון הולכת וגוברת.





















אנחנו הרחפנים.
המצרים , הם הנבלות . גם בציר פילדלפי הזרימו אמלח וגם עכשיו !!
אם ה׳ לא ישמור עיר שווא שקדו כחות הביטחון המטומטמים
רשלנות פושעת לאפשר המשך מצב זה. מעילה בתפקיד!!!
הרבה אמרו שבסוף יבוא יום ואנשים יצטרכו להגן על עצמם בכוחות עצמם כי לאף אחד לא איכפת ,זה נס שעדיין לא קרה משהו
לא נורמלי שלא מטפלים בזה!!! חוץ מנשק וכו שעובר לאויב זה גם מידע מדוייק על מעבר הגבול… הזוי שעדיין מתייחסים כמו ב6 באוקוטובר!!!!!!!!!1
רק השם יעזור אין לנו על מי להישען אלא על אבינו שבשמים!!
משיח נאו!!
בדיוק כך היה עם רעש חפירות המנהרות, התושבים התלוננו במשך שנים שהם שומעים חפירות ואז בשמחת תורה הכל התפוצץ.
צריך להתעורר עכשיו לפני שיהיה מאוחר מדי, צריך להתייחס לזה בשיא החומרה ולא בדיל ויעבור