משטרת ישראל והשב"כ הודיעו כי אתמול בסיום החקירה של תושב מזרח ירושלים בחשד שסייע למחבלים שביצעו את פיגוע הירי הרצחני בצומת רמות לפני כשלושה שבועות, הגישה הפרקליטות הצהרת תובע בעניינו, לקראת הגשת כתב אישום חמור בימים הקרובים.
בתאריך ט"ו אלול תשפ"ד (8 בספטמבר) בשעות הבוקר הגיעו שני מחבלים, פלסטינים תושבי יהודה ושומרון, ברכב שהסיעם אל תחנת האוטובוס בצומת רמות בירושלים, בעת שאנשים רבים המתינו במקום.

המחבלים ירו לעבר תחנת האוטובוס באמצעות כלי נשק שהיו ברשותם, עד שנוטרלו וחוסלו במהרה על ידי אזרחים חרדים שגילו נחישות וחייל שסייע בהשלמת המלאכה. כתוצאה מהירי של המחבלים, נרצחו 6 יהודים, וכמה נוספים נפצעו בדרגות שונות.
כוחות גדולים של משטרת ירושלים, יחד עם הזיהוי הפלילי וחבלני המשטרה, הוזעקו למקום, אספו ממצאים וראיות ותפסו את כלי הנשק והתחמושת שהיו ברשות המחבלים. החקירה הוטלה על היחידה המרכזית של מחוז ירושלים יחד עם השב"כ.
במסגרת החקירה ביחידה המרכזית ובשב"כ, בוצעו פעולות מהירות לאיתור כל מי שסייע למחבלים, ידע על כוונותיהם או היה שותף בהבאתם לזירה. כבר באותו יום, עצרו בלשי היחידה המרכזית בהכוונת השב"כ את תושב מזרח ירושלים, בחשד כי שימש כנהג שהסיע את שני המחבלים ברכבו לצומת רמות, כשהם מצוידים בכלי נשק ששימשו בביצוע הפיגוע.
מעצרו של החשוד הוארך מעת לעת בבית המשפט. בסיום חקירת היחידה המרכזית והשב"כ עלה כי החשוד סייע למחבלים באופן ישיר.
עם סיום שלב החקירה, גובשה תשתית ראייתית נגד החשוד, ואתמול הוגשה נגדו הצהרת תובע מטעם פרקליטות מחוז ירושלים. בימים הקרובים צפוי להיות מוגש נגדו כתב אישום חמור בגין סיוע למחבלים בביצוע הפיגוע.

"סיוע למחבל שקול לביצוע הפיגוע"
משטרת ישראל והשב"כ הבהירו בהודעה משותפת: "כל מי שנותן יד לטרור, גם אם לא לחץ על ההדק ולא דרך את הנשק, נושא באחריות ישירה לפיגוע. מבחינתנו, סיוע למחבל שקול לביצוע הפיגוע עצמו".
בהודעה נכתב עוד: "המאבק בטרור מתבצע בנחישות, באפס סובלנות ותוך שימוש בכל הכלים העומדים לרשותנו. לא ננוח ולא נשקוט עד שכל מי שסייע, תמך, תכנן או ידע ולא מנע, יובא לדין וייענש במלוא חומרת הדין".




















