פעילת האקלים השוודית גרטה טונברג תגורש מחר (שני) בצהריים מישראל ליוון, יחד עם עוד 11 מאזרחי המדינה שהשתתפו במשט לעזה וכרגע מוחזקים בישראל. כך פורסם בחדשות I24NEWS. על פי הדיווחים, סך הכל צפויים לעלות על המטוס 165 איש.
משרד החוץ היווני הודיע הערב כי משלחת משגרירות יוון בתל אביב, בראשות שגריר יוון בישראל, ביקרה במרכז המעצר בו מוחזקים 27 האזרחים היוונים שהשתתפו ב"משט הסומד העולמי". על פי משרד החוץ, כולם בריאים ונהנים מכל הסיוע הדרוש.
עוד נאמר בהודעת משרד החוץ כי "משרד החוץ ושגרירות יוון בתל אביב נמצאים בקשר מתמיד עם משרד החוץ הישראלי בכל הרמות על מנת להבטיח את השלמת ההליכים להשבתם לארצם במהירות. בהוראת שר החוץ, ג'ורג' ג'ראפטריטיס, מחר, יום שני, 6 באוקטובר 2025, תצא טיסה מיוחדת משדה התעופה הבינלאומי אילת-רמון הסמוך כדי להחזיר את האזרחים היוונים לאתונה בבטחה באותו היום".
כזכור, חיל הים השתלט בשבוע שעבר על 41 סירות משט "סומוד" לעזה, ואילץ את כלי השיט לפנות לנמל אשדוד. אתמול הושבו כ-137 פעילים שהשתתפו במשט בטיסה לאיסטנבול שבטורקיה.





















למה עדיין קוראים לה פעילת האקלים? תקראו את הילד בשמו, היא טרוריסטית לכל דבר לא פחות מהקטארים