נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נחת הלילה (מוצ"ש) בקואלה לומפור שבמלזיה על מנת להשתתף בפסגת ASEAN, שם נחתם בנוכחותו הסכם מורחב להפסקת אש בין תאילנד לקמבודיה. על ההסכם חתומים ראש ממשלת תאילנד אנוטין צ'ארנוויראקול וראש ממשלת קמבודיה הון מאנט. במקביל נפגשו נציגי ארה"ב וסין בשולי הפסגה בניסיון למנוע הסלמה נוספת במלחמת הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.
מטוס קרב מסוג F/A-18 מלזי קיבלו בברכה את אייר פורס 1 במרחב האווירי של מלזיה.
הרחבת הפסקת האש: "אבני הבניין לשלום מתמשך"
ראש ממשלת תאילנד אנותין צ'רנווירקול ומקבילו הקמבודי הון מנט חתמו על ההסכם המורחב בטקס מיוחד מול שלט ובו הכיתוב "Delivering Peace" (מספקים שלום). ההסכם מרחיב להסכם שביתת נשק שנחתמה לפני שלושה חודשים.
"הצהרה זו, אם תיושם במלואה, תספק את אבני הבניין לשלום מתמשך, אך חשוב מכך – היא תתחיל את תהליך תיקון הקשרים בינינו", אמר הון מנט. "קהילות הגבול שלנו חולקו בעקבות הסכסוך, ואזרחים חפים מפשע סבלו אבדות אדירות."
טראמפ סייע בתיווך לסיום הסכסוך בן חמשת הימים ביולי כשהתקשר למנהיגי שתי המדינות דאז וקרא להם להפסיק את פעולות האיבה, או להסתכן בהקפאת השיחות המסחריות שלהם עם וושינגטון. "ארצות הברית תקיים מסחר ושיתוף פעולה חזקים, עסקאות רבות, עם שתי המדינות – כל עוד הן חיות בשלום", אמר טראמפ.

שני הצדדים מאשימים זה את זה בהסלמת חילופי רקטות ותותחנות כבדה, שהרגו לפחות 48 בני אדם ועקרו זמנית כ-300,000 תושבים בלחימה הקשה ביותר ביניהם בהיסטוריה האחרונה. כך דווח בסוכנות הידיעות רויטרס.
ראש ממשלת תאילנד כמעט נעדר מהטקס לאחר שביום שישי נפטרה מלכת תאילנד המלכה סיריקיט, אך בסופו של דבר החליט להגיע לטקס. הוא הודיע ששני הצדדים יסירו "נשק כבד מאזורי הגבול כדי להבטיח את ביטחון אנשינו" ושתאילנד תשחרר 18 חיילים קמבודים שנעצרו.
השיירה של טראמפ בדרכה משדה התעופה לפסגה:
מו"מ סחר ומשברים סחר עם ארה"ב
בהגיעו למלזיה התקבל טראמפ בידי ראש הממשלה אנואר איברהים וקבוצת רקדנים טקסיים בנמל התעופה הבינלאומי של קואלה לומפור. הוא עצר על השטיח האדום כדי לרקוד עם הרקדנים שקיבלו את פניו, לאחר מכן לקח מאחת ממקבלות הפנים דגל אמריקאי ביד אחת ודגל מלזי בשנייה ונופף בהם בהתרגשות. לאחר מכן נכנס לרכבו ונסע לעיר יחד עם ראש ממשלת מלזיה.
טראמפ הודיע בטקס הפסקת האש כי ארה"ב תחתום בקרוב על עסקאות מינרלים קריטיים עם תאילנד ומלזיה, בעוד הסכם סחר רחב יותר עם קמבודיה נמצא גם הוא בעבודה.





















