האמריקנים מנעו מישראל להרחיב את השטח שבו מחזיק צה"ל ברצועת עזה, בתגובה להפרות החמורות של חמאס. כך פורסם הערב (רביעי) בערוץ 14.
על פי הפרסום, אמש נערכה התייעצות ביטחונית אצל ראש הממשלה נתניהו, שבה הוחלט על שני צעדי תגובה עיקריים: תקיפות מהאוויר, והרחבת השטח שבו שולט צה"ל, המוגדר כ'קו הצהוב', מ-53% לכ-70% מרצועת עזה. מייד לאחר ההתייעצות נערכו כמה שיחות טלפון בקו שבין ירושלים לוושינגטון. באחת השיחות המרכזיות השתתפו, בין היתר, נתניהו, השר רון דרמר וחתנו של הנשיא טראמפ ג'ארד קושנר.
בסופו של דבר, בעקבות השיחות החליט רה"מ לאפסן בינתיים את הרעיון לקחת מחמאס שטח ברצועת עזה.
גורם מדיני טען בתגובה לדיווח: "הדינמיקה של היחסים עם הממשל היא של דיאלוג מתמיד. אנו לא מבקשים רשות מהאמריקנים, ומנגד, מתי שאפשר אנו משתדלים לא לפעול באופן חד-צדדי".
לעומתו, גורמים ישראלים אחרים אישרו כי כל צעד שישראל מבקשת לבצע ברצועת עזה חייב לקבל אישור מארצות הברית. על פי הדיווחים, במערכת הביטחון גובר התסכול מהתלות באישור האמריקני, במיוחד לאור ההפרות האחרונות מצד חמאס והדרישה בישראל להגיב במהירות.




















