נשיא סוריה אחמד א-שרע (אל-ג'ולאני) התראיין אתמול (שני) אחרי פגישתו עם נשיא ארה"ב בבית הלבן לרשת פוקס ניוז האמריקאית. א-שרע טען כי ביקורו בבית הלבן ופגישתו עם טראמפ מייצגים התחלה חדשה ליחסים האסטרטגיים עם ארצות הברית, ואמר כי סוריה אינה מהווה עוד איום על ארצות הברית, אלא הפכה לבעלת ברית גיאופוליטית.
"במשך 60 השנים האחרונות, סוריה הייתה מבודדת משאר העולם, והיה נתק ביחסים בינה לבין ארצות הברית. זו הפעם הראשונה שנשיא סורי מבקר בבית הלבן מאז ייסוד סוריה בשנות ה-40", אמר א-שרע.
הנשיא א-שרע הוסיף: "לאחר נפילת המשטר הקודם, סוריה נכנסה לשלב חדש, במיוחד ביחסיה עם ארצות הברית. במהלך הפגישה עם טראמפ, דנו בהווה ובעתיד, ודנו בהזדמנויות השקעה עתידיות בסוריה, כך שהיא לא תיתפס עוד כאיום ביטחוני, אלא כבעלת ברית גיאופוליטית, וכמקום שבו ארצות הברית יכולה להשקיע באופן משמעותי, במיוחד בתחום הפקת הגז."

הנשיא א-שרע המשיך: "במהלך הפגישה עם טראמפ, דנו גם בהסרת הסנקציות, והייתה החלטה במועצת הביטחון של האו"ם להסיר את הסנקציות גם עליי ועל אנשים אחרים".
בנוגע להצטרפותה של סוריה לקואליציה הבינלאומית למאבק בדאעש, אמר הנשיא א-שרע: "השתתפנו בקרבות רבים נגד דאעש במשך עשר שנים, וסבלנו רבות במהלך הקרבות הללו, ואיבדנו מספר רב של גברים בהם. ישנן סיבות לנוכחות הצבאית של ארצות הברית בסוריה, אך נוכחות זו חייבת להיות מתואמת כעת עם ממשלת סוריה. לכן, עלינו לדון בנושאים אלה, ועלינו להגיע להסכם בנוגע לדאעש."

בנוגע לאפשרות שסוריה תצטרף ל"הסכמי אברהם" עם ישראל, הסביר הנשיא הסורי כי מצבה של סוריה שונה מזה של המדינות שהצטרפו להסכמים, שכן לסוריה יש גבול עם ישראל, אשר כובשת לדבריו את רמת הגולן מאז 1967. הוא אמר: "אבל אולי ממשל טראמפ יעזור לנו להגיע להסכם ביטחוני עם ישראל או לחזור להסכם של 1974".
בתשובה לשאלה מה עושה ממשלת סוריה כדי להעניש פושעים, כולל בשאר אל-אסד, הסביר הנשיא אל-שרע כי לרוסיה יש דעה שונה בנוגע לצורך להסגיר מבוקשים לסוריה, אך הצדק חייב לעשות את שלו, וציין את הקמתה של ועדת צדק שתבטיח שכל מי שביצע פשעים, כולל בשאר אל-אסד, יועמד לדין.

בפגישתו עם הנשיא טראמפ, השתתפו שרי החוץ של שתי המדינות ומספר גורמים רשמיים, והצדדים דנו בדרכים לחיזוק היחסים בין סוריה לאמריקה ולפתח שיתוף פעולה בתחומים שונים.
בתגובה לפגישה, כתב הנשיא טראמפ פוסט בפלטפורמת Truth Social שלו: "היה לי כבוד לבלות עם אחמד חוסיין א-שרע, נשיא סוריה החדש, שם דנו בכל המורכבויות של שלום במזרח התיכון, שהוא תומך גדול שלו. אני מצפה להיפגש ולדבר שוב. כולם מדברים על הנס הגדול שמתרחש במזרח התיכון. סוריה יציבה ומוצלחת חשובה מאוד לכל המדינות באזור".





















כותרת מטעה
"לא נוכל לעשות שלום עם ישראל"
הוא מדבר על בעיה ספיציפית של שטחים שלטענתו כבושים אך אין בעיה עקרונית
טראמפ עושה עסקים עם הערבים, אי אפשר לסמוך עליו. הנה סעידיה לוחצת למדינה פלסטינית וזה רוצה את הגולן. הם מחנפים לטראמפ כדי שהוא ימסור אותנו בשביל האינטרסים של העיסקאות שלו …
ממש נבואת אחרית הימים בחלומות של דניאל…. אדום וישמעאל חוברים יחד…