שני סטודנטים נרצחו ותשעה נוספים נפצעו, שבעה מהם במצב קריטי, באירוע ירי שהתרחש אתמול (מוצאי שבת) באוניברסיטת בראון המוניטין ברוד איילנד. החשוד בירי נמלט מהמקום, ולמעלה מ-400 אנשי אכיפת חוק פרוסים במרדף אחריו ברחבי העיר פרובידנס.
החשוד, שתואר כגבר בשנות ה-30 ללבוש שחור שעשוי היה לחבוש מסכה, נכנס לבניין ההנדסה Barus & Holley שבו התקיימו מבחנים, ופתח באש בסטודנטים. הדלתות החיצוניות של הבניין היו פתוחות בזמן האירוע כדי לאפשר גישה לתלמידים שהגיעו למבחנים.
סגן מפקד משטרת פרובידנס, טימותי אוהרה, מסר כי זהות החשוד טרם נודעה. הרשויות אספו תרמילי כדורים מזירת האירוע, אך טרם פרסמו פרטים נוספים. ה-FBI פרסם תיעוד של החשוד וביקש מהציבור לסייע באיתורו.
סרטון בו מתועד החשוד בירי
נשיאת האוניברסיטה כריסטינה פקסון אישרה בפני עיתונאים כי כל או כמעט כל הנפגעים הם סטודנטים. "זהו היום שמקווים שלעולם לא יבוא, והוא הגיע", אמרה פקסון.
עם התפשטות הידיעות על אירוע הירי, הורתה האוניברסיטה לסטודנטים להישאר במקום בטוח. הסטודנט צ'יאנג-הנג צ'יין סיפר לתחנת הטלוויזיה המקומית WJAR כי עבד במעבדה עם שלושה תלמידים נוספים כשראה הודעת טקסט על יורה פעיל במרחק רחוב אחד. "המתנו מתחת לשולחנות במשך כשעתיים", תיאר.
ראש עיריית פרובידנס ברט סמיילי אמר: "אנחנו שבוע וחצי לפני חג המולד. ושני אנשים מתו היום. אז בבקשה התפללו למשפחות האלה".
מושל מדינת רוד איילנד, דניאל מקי, נשבע כי היורה ייתפס. "אנחנו הולכים לוודא שנתפוס את האדם שהביא כל כך הרבה סבל לכל כך הרבה אנשים", הצהיר.
רויטרס מדווח כי כוחות FBI, סוכנות ATF ומשטרות מעיירות סמוכות מסייעים במרדף. על פי דיווחים מקומיים, אולמות אירועים ברחבי העיר הגבירו את הביטחון.
המשטרה סורקת תיעודי וידאו ופונה לעדי ראייה לקבלת מידע. "כמה רמזים מגיעים אלינו. אנחנו בודקים אותם", אמר אוהרה. "אף אחד מהם עדיין לא הוביל לפריצת דרך".
נשיא ארה"ב דונלד טראמפ מסר בבית הלבן כי תודרך על המצב, שאותו כינה "נורא". "כל מה שאנחנו יכולים לעשות עכשיו זה להתפלל לקורבנות ולאלה שנפצעו קשה", אמר.




















