נשיא אוקראינה, ולדימיר זלנסקי, מסר היום (חמישי) כי קיים שיחה ממושכת עם שניים מהגורמים האמריקנים המעורבים במגעים המדיניים סביב המלחמה – סטיב ויטקוף וג'ארד קושנר. השיחה, שנמשכה כשעה, הוגדרה על ידי זלנסקי כ"טובה", והוא ציין כי במסגרתה הועלו "רעיונות חדשים" שעשויים לסייע בקידום מסלול שיוביל ל"שלום ממשי".
לפי דבריו, השיחה עסקה במגוון נושאים הקשורים למצב בשטח, לצרכים הביטחוניים של אוקראינה ולמאמצים הדיפלומטיים שמובילה קייב מול מדינות המערב. זלנסקי הדגיש כי ארצות הברית ממשיכה למלא תפקיד מרכזי בתיאום המהלכים המדיניים, וכי המגעים עם נציגיה נמשכים באופן רציף.
הנשיא האוקראיני לא פירט מה היו אותם רעיונות חדשים, אך רמז כי מדובר בהצעות הנוגעות למנגנוני תיווך, להסדרי ביטחון עתידיים ולצעדים שיכולים לייצר לחץ בינלאומי על רוסיה. לדבריו, "כל רעיון שמקרב אותנו לסיום המלחמה תוך שמירה על ריבונות אוקראינה – ראוי לבחינה".
זלנסקי הוסיף כי אוקראינה ממשיכה לפעול בשני מסלולים מקבילים: חיזוק היכולות הצבאיות בשטח, לצד מאמצים מדיניים אינטנסיביים מול ארצות הברית, אירופה ומדינות נוספות. "הדרך לשלום עוברת גם דרך שיחות כאלה", אמר.




















