בשעה שמדינות רבות בעולם המערבי מתמודדות עם ירידה עקבית במספר הלידות ועם הזדקנות האוכלוסייה, ישראל מציגה מגמה הפוכה. על פי נתונים עדכניים של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אוכלוסיית המדינה עומדת כיום על כ־10.178 מיליון תושבים, עם שיעור גידול שנתי של 1.1% – קצב יציב בהשוואה לשנה החולפת, המעיד על המשך התרחבות דמוגרפית משמעותית.
הנתון הבולט בדוח נוגע ללידות: בשנת 2025 נרשמו בישראל כ־182 אלף לידות, מספר חריג בגובהו ביחס למדינות מפותחות אחרות. נתון זה מעיד על המשך מגמת ילודה גבוהה, גם על רקע תקופה ביטחונית מאתגרת. מהנתונים עולה כי כ־138 אלף מהתינוקות נולדו לאימהות יהודיות ואחרות, ואילו כ־44 אלף נולדו לאימהות ערביות.
הפער בין מספר הלידות למספר הפטירות יצר השנה גידול טבעי של כ־132 אלף בני אדם. במקביל, נרשמה ירידה במספר הנפטרים: במהלך השנה הלכו לעולמם כ־50 אלף תושבים – ירידה של כ־2,000 לעומת השנה הקודמת, שבה עמד מספר הפטירות על כ־52 אלף.
הנתונים מצביעים על המשך מגמה של אוכלוסייה צעירה, קצב צמיחה גבוה ויציבות דמוגרפית, המבדילים את ישראל מרוב מדינות העולם המערבי.





















עם ישראל…כן ירבה בע'ה