יממה נוספת של מתיחות ביטחונית ברצועת עזה: רקטה ששוגרה מצפון העיר עזה נפלה היום (חמישי) בשטח הרצועה, בסמוך למוצבי צה״ל, ללא נפגעים. מדובר בהפרה שנייה של הפסקת האש בתוך פחות מ־24 שעות.
בתגובה לשיגור, צה״ל תקף באופן ממוקד את נקודת הירי במערב העיר עזה. הפלסטינים דיווחו על תקיפה נרחבת באזור, שכונתה על ידם “חגורת אש”. דובר צה״ל מסר כי מדובר בשיגור כושל שנפל בתוך שטח הרצועה, סמוך לבית חולים, וכי בסגירת מעגל מהירה הושמדה נקודת השיגור.

צילום: רשתות ערביות לפי סעיף 27 א'
האירוע מצטרף לירי שבוצע אתמול לעבר כוחות צה״ל באזור שבו פועל חמאס לאיתור החלל החטוף האחרון, רס״ל רן גואילי. בעקבות אותו ירי הודיע צה״ל כי תקף מחבל בכיר שקידם מתווי טרור נגד הכוחות בצפון הרצועה. כעת מתברר כי אותו מחבל הוא מג״ד בעיר עזה – וכי ניסיון החיסול לא צלח. בצבא פתחו בתחקיר לבדיקת נסיבות הכשל.
במערכת הביטחון מדגישים כי צה״ל רואה בחומרה כל ניסיון של ארגוני הטרור להוציא לפועל פיגועים נגד כוחות צה״ל ואזרחי ישראל, גם בתקופת הפסקת האש. בשבועות האחרונים חודדו ההנחיות ללוחמים לאורך הקו הצהוב, ובוצעו תרגילים המדמים פשיטות פתע של מחבלים לעבר המוצבים.
גורמים בפיקוד הדרום מעריכים כי ההתקרבויות התכופות של פלסטינים לעמדות צה״ל נועדו לבחון את דריכות הכוחות ואת זמני התגובה. במקביל נשקל תגבור כוחות במרחב, על רקע ההמתנה להחלטת הדרג המדיני בנוגע לפתיחת מעבר רפיח, בהתאם להסכם שנחתם באוקטובר האחרון בתיווך אמריקני.
בצה״ל מבהירים: גם תחת מתווי רגיעה – כל הפרה תיענה בפעולה צבאית, וכל איום על הכוחות יטופל בנחישות.





















הכשלון של צה"ל במלחמה מאפשר לחמאס לשוב ליכולותיו. התקיפות האוויריות לא מזיזות לו כל עוד יש לו איפה להתחבא.