שר החוץ גדעון סער נפגש הבוקר (ראשון) במשרד החוץ בירושלים עם שר החוץ של יפן טושימיטסו מוטגי. זהו ביקורו המדיני הבילטרלי הראשון של שר החוץ היפני מאז נכנס לתפקידו.
בפתח הפגישה נשאו השרים הצהרות לתקשורת. שר החוץ סער אמר: "ישראל ויפן הם שני עמים עתיקים, למעשה – שתי ציביליזציות, עם היסטוריה עתיקה ומסורת רבת שנים, החולקות ערכים דמוקרטיים וידידות רבה. מדינות דמוקרטיות כמו ישראל ויפן חייבות לשתף פעולה ולהעמיק את הקשרים האסטרטגיים ביניהן".

סער הודה ליפן על תמיכתה בישראל מאז ה-7 באוקטובר: "אנו מודים ליפן, שמאז 7/10 הכירה בזכותה של ישראל להגן על עצמה, קראה לשחרור חטופינו ללא תנאי והשיתה סנקציות על ראשי החמאס. נפעל ביחד לחיזוק היחסים הבילטרלים בכל התחומים בין המדינות ובין העמים".
השר סער הדגיש את מחויבות ישראל ליציבות באזור: "ישראל מחויבת לתוכנית טראמפ וליציבות באזור. על מנת להתקדם ביישומה, חמאס חייב להתפרק מנשקו ועל עזה להיות מפורזת".
בסיום דבריו הוסיף: "ישראל מושיטה יד לשלום לשכנותיה ושואפת להרחיב את הסכמי אברהם".




















