מטוס “כנף ציון”, המטוס המיועד לשימושו של ראש הממשלה, המריא היום (רביעי) משטח ישראל ונחת בכרתים. גורמים רשמיים בישראל הדגישו כי אין מדובר במהלך חריג או ביטחוני, אלא בטיסת אימון שגרתית הכלולה בתוכנית התחזוקה השנתית של המטוס, אשר נקבעה מראש ואינה קשורה לאירועים האזוריים.
עם זאת, יציאת המטוס מגבולות המדינה מתרחשת על רקע מתיחות גוברת בזירה האיראנית. מפקד משמרות המהפכה, מג’יד מוסאווי, הצהיר היום בכלי התקשורת הממלכתיים באיראן כי ארצו מצויה ב”שיא מוכנותה”, וכי מאז העימות בן 12 הימים עם ישראל בשנה שעברה – הוגדל משמעותית מלאי הטילים של הרפובליקה האסלאמית.
לדבריו, ההיערכות הצבאית נמשכת גם נוכח איומיו האחרונים של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אשר רמז על אפשרות להתערבות אמריקנית על רקע המחאות הפנימיות נגד המשטר בטהרן.
בישראל מדגישים כי אין שינוי בהנחיות הביטחוניות וכי פעילות חיל האוויר והצי האווירי הממשלתי נמשכת כסדרה. גורם ביטחוני ציין כי “אין כל קשר בין הטיסה לבין הערכות מצב או צעדים אופרטיביים”, וכי מדובר בפרשנות יתר לאירוע טכני שגרתי.





















אנחנו כבר לא יודעים למה להאמין ועל מה לחשוב שזו הטעיה………… לב מלכים ושרים ביד ה", כידוע!